11 millió jelszót loptak egy német oldalról

Váraljai Krisztián - 2012. július 25. | 12:30 tények

A Gamigo – mely egy német, online játékokkal foglalkozó weboldal – 11 millió felhasználójának adatai kerültek ki.

Szponzorált hirdetések

Bár már több hetes is lehetne a történet, csak most derült ki hála a Forbes-nak, hogy egy német gaming weboldal, név szerint a Gamigo elszenvedett egy hackertámadást, aminek következtében 11 millió felhasználójuk jelszava - és ez által minden adata került fel az internetre.


Az Inside Pro nevezetű, jelszófeltöréssel foglalkozó belső fórumon került megosztásra a kb. 500 megabájtos fájl, melyben az említett több millió áldozat személyes adatai voltak.

A fájlt azóta eltávolították, de így is több hétig elérhető volt, vagyis ahogy a Forbes fogalmazott, a „baj már megtörtént". Steve Thomas szerint, aki az adatlopásokkal foglalkozó PwnedList alapítója azt mondta, hogy pályafutása során ez a legnagyobb ilyen jellegű kiszivárgás amit látott - eddig „csupán" 8 milliónyi felhasználót összefogó, ilyen szinten összerakott csomaggal találkozott.


Érdekes az is, hogy a Gamigo mélyen hallgat mindenről, és ha a Forbes nem kezd el vele foglalkozni, nem is biztos, hogy bármi kiderült volna.

Szponzorált hirdetések

Titokban és tömegesen lopnak meg bennünket

Egy pénzügyi csalásra specializálódott új csoportot azonosítottak, melynek tagjai egy hét alatt 500 ezer eurót kaszáltak.

Titokban és tömegesen lopnak meg bennünket
Titokban és tömegesen lopnak meg bennünket

- cikk vége -

Hozzászólások a(z) "11 millió jelszót loptak egy német oldalról" című cikkhez