Napi talány: hogyan kell kiejteni a Huawei nevet?

Szőlősi Tibor - 2012. július 24. | 15:30 tények

A vállalat egyik sajtósa New York utcáit járva ugyan sikertelenül kereste a helyes választ, de legalább jól szórakozott közben.

Szponzorált hirdetések

Az utóbbi néhány évben a hazájából egyre inkább kitörő Huawei-nek ugyan eddig is mindenhol meg kellett dolgoznia a sikeréért, ám a jelenleg ostromlott európai és észak-amerikai piacok különösen kemény diónak bizonyultak a főként belépőkategóriás mobiljai miatt kevéssé ismert cégnek.Az általános sajtós kihívások mellett a Huawei küzd egy érdekes problémával is, ugyanis az érintett fogyasztóknak fogalmuk sincsen arról, hogy miként kell kiejteni a vállalat nevét. Valószínűleg saját környezetének tanácstalanságából ötletet merítve a gyártó egyik amerikai sajtósa kivonult a Times Square-re, és megkérte a járókelőket, hogy olvassák fel egy tábláról a Huawei kifejezést.

Nem meglepő módon senki sem vitte el a jackpotot, ráadásul a céget egyáltalán nem ismerők közül volt aki virágkereskedésnek, míg más légitársaságnak vagy kis Hawaii szigetnek tippelte azt. Végül a mindenkit foglalkoztató kérdés: a Huawei név helyes kiejtése márpedig nem más, mint: „vávvéj".

Szponzorált hirdetések

3+1 fontos dolog, ami nem létezne víz nélkül

Néhány napja volt a Víz Világnapja, amiről talán még mindig sokan nem tudnak. Meg úgy egyáltalán, a víz fontosságáról, és az odafigyelés szükségességéről sem. A Technet...

3+1 fontos dolog, ami nem létezne víz nélkül
3+1 fontos dolog, ami nem létezne víz nélkül

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
Huawei
tények

Hozzászólások a(z) "Napi talány: hogyan kell kiejteni a Huawei nevet?" című cikkhez