Eddig titkolt mágnes a Nexus 7-ben

Horváth Balázs - 2012. július 12. | 13:30 Android Google tablet

A kijelző alatt megbúvó mágnest még azok sem vették észre, akik darabokra szedték a táblagépet.

Szponzorált hirdetések

A napokban kezdheti meg világhódító útját az Asus és a Google közös gyermeke, a Nexus 7 táblagép. Egyes szerencsések, például az I/O konferencián résztvevő fejlesztők, már kezükbe kaparinthatták a készüléket, sőt, volt, aki már apró darabokra is szedte azt.


Az Androidcentral munkatársai azonban kiderítették, hogy a kijelző bal alsó sarka alatt egy mágneses érzékelő bújik meg, aminek létét a videóban egy másik mágnessel bizonyítanak. A felfedezés annyiban érdekes, hogy az összes, eddig megjelent technikai specifikációs sem tartalmazta ezt a részletet, sőt, az iFixit szakavatott szerelői, buherátorai sem vették észre, pedig az általuk lefolytatott szétszerelésnek az egyik célja, hogy pontosan megállapítsák, milyen alkatrészekből áll az aktuális készülék.A mágnes használata egyáltalán nem új jelenség, a nagyközönségnek leginkább az iPad és az ahhoz megvásárolható Smart Cover kapcsán lehet ismerős. Valószínűleg hasonló tokok, borítások érkezhetnek a Nexus 7-hez is: ezekben szintén lesz egy kis mágnes, így ha ráhajtjuk a táblagép kijelzőjére, a két mágnes „találkozik", aminek eredményeként a Nexus 7 alvó módba megy, ha pedig eltávolodnak egymástól, akkor újra aktívvá válik a kijelző.

Szponzorált hirdetések

Órák kérdése: összezördült a Google és a Samsung

Aki nem lép egyszerre, a Google rászól érte: az androidért felelős vállalat nem örül, hogy a Samsung külön utakon jár az okosórák terén.

Órák kérdése: összezördült a Google és a Samsung
Órák kérdése: összezördült a Google és a Samsung

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
Android
Google
tablet
Nexus 7
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Eddig titkolt mágnes a Nexus 7-ben" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál