hirdetés

iPhone várja a vendégeket a szállodában

Horváth Balázs - 2012. július 10. | 09:30 Apple Bulvár

Az egyik trendi kanadai hotel lecserélte hagyományos készülékeit az Apple telefonjaira.

Szponzorált hirdetések

Amikor bejelentkezünk egy szállodába és elfoglaljuk a szobát, a kis szekrényre helyezett, gyakran vezetékes telefont már észre sem nagyon vesszük. Ha mégis hozzányúlunk, akkor azt maximum annak erejéig tesszük, hogy feltárcsázzuk a recepciót. A technológia ezen kívül maximum a lapos képernyős tévék, esetleg hangrendszerek megjelenésében érhető tetten, egyébként ritka az újítás.


Nem ez a helyzet a Kanadában, Vancouverben működő Opus Hotel esetében. A divatos, nyüzsgő Yaletown városrészben működő szálloda nem most kezdte a technológiai újításokat, hiszen ők voltak azok, akik ez év márciusában az összes szobájukat felszerelték egy iPad 2-vel. Most egy, még ennél is logikusabb fejlesztésbe kezdtek: minden szoba rendelkezik egy iPhone-al is.

Az, hogy adunk a vendégek kezébe egy telefont, akik így - külföldi út esetén extra költségek, roaming díj nélkül tudnak telefonálni ott tartózkodásuk alatt, már önmagában jó ötlet. Itt annyiban extra a dolog, hogy a készüléket a vendégek kirándulásaik, bevásárlásaik során értelemszerűen ki is vihetik a szobából, külön költségek nélkül elérik vele a netet, és telefonálhatnak vele - a helyi hívások ingyenesek.


A készülékről egyetlen gomb megnyomása után elérhető a hotel recepciója, így plusz költség nélkül beszélhetünk a személyzettel, ha elintéznivalónk van. Amint kijelentkezünk a szobából, az iPhone automatikusan eredeti helyzetbe állítja vissza magát, és törli az összes, addig felhalmozott adatot, így a vendégnek ezzel sem kell külön törődnie. Kiváló, igazi vendégcsalogató ötlet, kíváncsiak lennénk, hogy mikor lehetne egy ilyet teljes biztonsággal Magyarországon is bevezetni?

Szponzorált hirdetések

Mindenkit becélzott az ismeretlen vírus

Teljesen új mobil vírust fedeztek fel, elvben mindenki veszélyben van, aki iPhone-t, iPadet, vagy androidos eszközt használ.

Mindenkit becélzott az ismeretlen vírus
Mindenkit becélzott az ismeretlen vírus

- cikk vége -

Hozzászólások a(z) "iPhone várja a vendégeket a szállodában" című cikkhez


hirdetés
hirdetés


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról