Vége a Mozilla Thunderbirdnek?

Váraljai Krisztián - 2012. július 9. | 12:30 tények

A legnépszerűbb asztali levelezőkliens leállítása mellett dönthet a Mozilla.

Szponzorált hirdetések

Még az internet hőskorában, amikor elindultak a népszerűbb levelezős szolgáltatások, az egyik legelterjedtebb klienst a Mozillának köszönhettük, akik open source projektként indították el a Thunderbirdöt. A mai napig a legnevesebb Outlook alternatívának tartott megoldás terelgetése viszont hamarosan leállhat, ugyanis a vállalat inkább a böngésző- és a mobilpiac felé szeretné fordítani minden figyelmét.


Nem túl meglepő a döntés, mivel a nagyobb szolgáltatások, mint a Gmail, a Hotmail, vagy a Yahoo, mára már olyan webes felületet kínálnak, melyek teljes mértékben kielégítik még a professzionálisabb felhasználók igényeit is. Korábban ez persze nem volt így, mivel ahhoz, hogy érdemben tudjuk kezelni levelezéseinket, mindenképpen kellett egy desktop kliens.

Az új tendenciák viszont inkább a webes felületek fejlesztését követelik meg, így a Mozilla sem látja értelmét, hogy tovább foglalkozzanak a Thunderbirddel.

Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy egyáltalán nem foglalkoznak tovább a több mint 20 millió felhasználóval büszkélkedhető programmal, csupán az erőforrásokat mozgatják át. A Mozilla reméli, hogy a nyílt forráskódnak hála a közösség is beszáll a projekt további terelgetésébe.

Kérdeses tehát, hogy mi lesz a Thunderbird jövője, de már most hallani, hogy új közösségi kezdeményezések indultak meg a kiszivárgott információk hatására.

Szponzorált hirdetések

Eltűnhet a Firefoxból a Java és a Silverlight

A Mozilla mérnökei az Adobe Reader-, a Java- és a Silverlight-támogatás részleges beszüntetését tervezik a Firefoxban.

Eltűnhet a Firefoxból a Java és a Silverlight
Eltűnhet a Firefoxból a Java és a Silverlight

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Vége a Mozilla Thunderbirdnek?" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál