Az eddigi legfrappánsabb bírói döntés Apple-Samsung témában

Horváth Balázs - 2012. július 9. | 18:00 Apple tablet

Az angol bíró szerint nagyon egyszerű ok miatt nem sért jogot a Galaxy Tab.

Szponzorált hirdetések

Az „Apple mindenki ellen" elnevezésű szabadalom háború zavartalanul folytatódik, ilyen-olyan eredménnyel. Legutóbb az Apple elérte, hogy a Galaxy Nexus-t és a Galaxy Tab 10.1-et levegyék az USA boltjainak polcairól, majd később jött a hír, hogy az előbbit mégis árusíthatják. A cupertinói cég jogászai Angliában is frontot nyitottak, ahol azonban egy elég szokatlan érveléssel utasította el a bíró az Apple keresetét.


Az ezúttal táblagép témában folyó perben a bíró indoklásában úgy fogalmazott, hogy a Galaxy Tab nem annyira „menő" (cool), hogy össze lehessen téveszteni az Apple iPaddel. Colin Birss bíró hétfőn úgy rendelkezett Londonban, hogy a Samsung tabletje nem sérti az Apple bejegyzett, az iPad dizájnjára, kialakítására vonatkozó jogait. Birss érvelése szerint a Galaxy táblagép nem összetéveszthető a másik készülékkel, mivel vékonyabb annál, illetve „szokatlan részletek" találhatók a hátlapján.

A Galaxy Tab „nem rendelkezik azzal a végletekig menő egyszerűséggel, amivel az iPad. A Samsung készüléke nem annyira menő, mint a versenytársé", szólt a szöveg. (Ami szó szerint úgy hangzott el, hogy „They are not as cool".) A döntésnek teljes szívvel egyik fél sem örülhet igazán: a Samsung képviselőjének nyilatkozata alapján a koreai vállalat elégedett a verdikttel, illetve a hivatalos közleményben újra kifejtették, hogy az Apple agresszív jogi tevékenysége gátolja az iparági fejlesztéseket, valamint a vásárlók választási lehetőségeit is indokolatlanul korlátozza. Az Apple-nek 21 napja van, hogy fellebbezzen az ügyben.

Szponzorált hirdetések

Így lesz laptop az iPad-ből

Ha valaki nem csak tartalomfogyasztásra, hanem annál kissé többre is használná az Apple tableteket, akadhatnak nehézségei. Ügyes kiegészítőkkel azonban kategóriát ugorva notebookot...

Így lesz laptop az iPad-ből
Így lesz laptop az iPad-ből

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Az eddigi legfrappánsabb bírói döntés Apple-Samsung témában" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál