Ingyenes alkalmazással a rendőri túlkapások ellen

Szőlősi Tibor - 2012. július 8. | 14:30 Android

Eléggé el tudja rontani a napunkat, ha egy túlbuzgó rendőr minden ok nélkül bucira veri a fejünket a gumibotjával, és nincs, aki mellettünk tanúskodna.

Szponzorált hirdetések

A média hemzseg az olyan esetektől, melyek a rendőri túlkapásokról szólnak, például a hajnali derengésben békésen hazafelé ballagó fiatalt kapja el néhány egyenruhás, majd amikor ügy lesz a dologból, az egyik fél szerint elesett, a másik szerint lecsapták. Kell tehát valami - akár egy alkalmazás - ami bizonyosságot szolgáltathat.

Az ACLU New Jersey egy olyan ingyenes Androidos (iOS-re is készülőben van) alkalmazást hozott létre, melynek segítségével a valóban jogtalanul áldozattá váló polgárok a későbbiekben bizonyíthatják igazukat, ha esetleg kivizsgálásra kerülne az ügy. A Police Tape-nek nevezett alkalmazás a többi rögzítő jellegűtől eltérően teljesen észrevétlenül fut a háttérben, a felülete egyáltalán nem látható, így tehát olyan, mintha semmi nem történne.


Bár videóval talán körülményes a rendőri ellenőrzéseket rögzíteni, de általában egy hangfelvétel is elégséges lehet, amit viszont könnyedén rögzíthet az állampolgár, sőt, el is küldheti az ACLU-NJ szerverére, ahol a későbbiekben megtalálható lesz akkor is, ha esetleg a telefont elkoboznák. Az anyagok ráadásul egy külső szerveren kerülnek archiválásra, így még az a veszély sem fenyeget, hogy hatalmi szóval megsemmisíthetnék az anyagokat. Nem ez az egyetlen olyan alkalmazás, mely ilyen jellegű célokat szolgál, ugyanis június elején a NYCLU kiadta a Stop and Frisk Watch App-ot, mely szintén az elébb leírtakra jó.

Szponzorált hirdetések

Itt egy kihagyhatatlan kisokos külföldi nyaraláshoz

Egy új okostelefon alkalmazás segítségével könnyen tájékozódhatunk az uniós közúti közlekedési szabályokról.

Itt egy kihagyhatatlan kisokos külföldi nyaraláshoz
Itt egy kihagyhatatlan kisokos külföldi nyaraláshoz

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Ingyenes alkalmazással a rendőri túlkapások ellen" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál