Ingyenes alkalmazással a rendőri túlkapások ellen

Szőlősi Tibor - 2012. július 8. | 14:30 Android

Eléggé el tudja rontani a napunkat, ha egy túlbuzgó rendőr minden ok nélkül bucira veri a fejünket a gumibotjával, és nincs, aki mellettünk tanúskodna.

Szponzorált hirdetések

A média hemzseg az olyan esetektől, melyek a rendőri túlkapásokról szólnak, például a hajnali derengésben békésen hazafelé ballagó fiatalt kapja el néhány egyenruhás, majd amikor ügy lesz a dologból, az egyik fél szerint elesett, a másik szerint lecsapták. Kell tehát valami - akár egy alkalmazás - ami bizonyosságot szolgáltathat.

Az ACLU New Jersey egy olyan ingyenes Androidos (iOS-re is készülőben van) alkalmazást hozott létre, melynek segítségével a valóban jogtalanul áldozattá váló polgárok a későbbiekben bizonyíthatják igazukat, ha esetleg kivizsgálásra kerülne az ügy. A Police Tape-nek nevezett alkalmazás a többi rögzítő jellegűtől eltérően teljesen észrevétlenül fut a háttérben, a felülete egyáltalán nem látható, így tehát olyan, mintha semmi nem történne.


Bár videóval talán körülményes a rendőri ellenőrzéseket rögzíteni, de általában egy hangfelvétel is elégséges lehet, amit viszont könnyedén rögzíthet az állampolgár, sőt, el is küldheti az ACLU-NJ szerverére, ahol a későbbiekben megtalálható lesz akkor is, ha esetleg a telefont elkoboznák. Az anyagok ráadásul egy külső szerveren kerülnek archiválásra, így még az a veszély sem fenyeget, hogy hatalmi szóval megsemmisíthetnék az anyagokat. Nem ez az egyetlen olyan alkalmazás, mely ilyen jellegű célokat szolgál, ugyanis június elején a NYCLU kiadta a Stop and Frisk Watch App-ot, mely szintén az elébb leírtakra jó.

Szponzorált hirdetések

Haláli: okostelefonnal irányítható krematórium

Az olyannyira szeretett/utált okostelefonok most egy újabb, abszolút egyedi felhasználási lehetőséggel gyarapodtak.

Haláli: okostelefonnal irányítható krematórium
Haláli: okostelefonnal irányítható krematórium

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Ingyenes alkalmazással a rendőri túlkapások ellen" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál