Több változatban is érkezhet a Kindle Fire 2

Horváth Balázs - 2012. július 6. | 12:30 tablet

Az Amazon biztosra megy, és több modellel száll harcba a Google és Apple tabletjei ellen.

Szponzorált hirdetések

Mivel a 10 colos táblagépek területén nem sok keresnivalójuk van a gyártóknak az Apple dominanciája mellett, ezért a 7 colos gépekre fókuszálnak inkább a vállalatok. A harc már tavaly megkezdődött a Kindle Fire megjelenésével, egyedül ez a készülék volt az, amely ki tudott hasítani egy nagyobb szeletet a piacból.


Azóta a Google bejelentette a Nexus 7-et, a pletykák pedig egyre erősödnek azzal kapcsolatban, hogy az Apple is készül egy kisebb méretű táblagéppel. Ezek a piaci viszonyok várják az Amazon következő lépését, ami a jelek szerint az lesz, hogy több Kindle Fire modellel folytatják a sorozatot. Az információk az NPD DisplaySearch nevű cég elemzőjétől, Richard Shimtől származnak, aki az alkatrész és egyéb komponensek beszállítói köréből kapott értesülések alapján gyártotta le „elméletét".

Több verzió is jöhet belőle...

Több verzió is jöhet belőle...


E szerint három, 7 colos Kindle Fire 2 jön augusztus és szeptember folyamán. Az elsőnek 1024 × 600-as kijelzője lesz, de nélkülözi a kamerát, a második már 1280 × 800-as panellel bír és kamerát is kap, a harmadik kijelző felbontása ugyanaz lesz, mint az előzőnek, viszont ez már 4G modullal is rendelkezik majd. Végül a pletykák (értesülések?) szólnak egy negyedik készülékről is, ami már közel merészkedik a 10 colos mérethez (8.9"), 1920 × 1200 pixeles kijelzője van és a negyedik negyedév folyamán kerülhet a piacra. Shim arról is szólt, hogy egy 10 colos Kindle Fire megjelenése nem valószínű, legalábbis mostanában biztosan nem.

A forrás persze hozzáteszi, hogy a beszállítói lánc (így az azokból származó információk is) összetétele dinamikusan változik, vagyis ezek a következtetések a jelenlegi állapotot tükrözik. Az árazásról, valamint a processzorokról nem derültek ki további információk, így meg kell elégedni azzal, hogy az Amazon igen komoly offenzívára készül a táblagépek piacán.

Szponzorált hirdetések

Botrányosan beárazott termékekkel bombáznak bennünket

Érdemes kétszer is megnézni a webshopok és műszaki boltok árait. Valóban megéri a kiválasztott modell? Tényleg akkora a különbség két kiépítés között? Néhol bizony könnyű...

Botrányosan beárazott termékekkel bombáznak bennünket
Botrányosan beárazott termékekkel bombáznak bennünket

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Több változatban is érkezhet a Kindle Fire 2" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál