Hangalapú azonosítás a Magyar Telekomnál

Horváth Balázs - 2012. július 4. | 10:30 tények

Júliustól már a hangjukkal is azonosíthatják magukat az előfizetők telefonos ügyintézés során.

Szponzorált hirdetések

Ahány szolgáltató, annyi azonosítási forma. Ha felhívjuk a cégek ügyfélszolgálatait, akkor vagy PIN-kódot kell megadni, vagy pedig különböző személyes adatok bemondásával tudnak bennünket azonosítani. Ezek nem feltétlenül kényelmesek, a biztonságról nem is beszélve; így figyelemre méltó, hogy a Magyar Telekom a hangunkkal azonosít bennünket hívásink során.


2012 júliusától a Magyar Telekom előfizetői már hangjukkal is azonosíthatják magukat a telefonos ügyfélszolgálatokon. Ez az azonosítási módszer a negyven jellemzővel bíró ujjlenyomatnál is hatékonyabb, hiszen a hang közel száz ismérve alapján képes egyértelműen azonosítani a hívó felet. A technológia civil életben való alkalmazása még újdonságnak számít, ám a pozitív tapasztalatoknak köszönhetően a Nuance vállalat fejlesztése gyorsan terjed. A Nuance elsősorban vállalati környezetben ismert hangfelismerő rendszereiről, de ők készítették el a Dragon Dictate és Search alkalmazásokat is iOS-re, amelyekkel hangunk segítségével tudjuk intézni a szövegbevitelt.

A hangazonosítás beállítása az automata segítségével - az előfizetői jelszó megadását követően -  egyszerűen elvégezhető a 1430-as és a 1412-es  telefonszámon, ahol a hangminta rögzítéséhez a következő mondatot szükséges elismételni: „A hangom az azonosítóm, ilyen egyszerű és kényelmes". Egy T-Mobile hívószámhoz vagy MT ügyfél azonosítóhoz maximum 5 darab hangminta tárolható, de természetesen továbbra is lehetőség lesz a hagyományos, jelszó alapú azonosítással ügyeket intézni.

A különleges és kényelmes biztonsági funkció egyszeri díja bruttó 99 Ft hangmintánként. Az első 20 ezer hangmintát rögzítő ügyfélnek, valamint Platina kedvezményjogosultsági szinttel rendelkező előfizetőknek a hangrögzítést díjmentesen biztosítja a szolgáltató.

Szponzorált hirdetések

Brutális leépítés a Magyar Telekomnál

Dolgozóinak hetedétől válna meg a vállalat a közeljövőben: túl erős a piaci verseny, miközben túl gyenge a gazdaság.

Brutális leépítés a Magyar Telekomnál
Brutális leépítés a Magyar Telekomnál

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Hangalapú azonosítás a Magyar Telekomnál" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál