Androidos botnetet fedezett fel a Microsoft

Váraljai Krisztián - 2012. július 4. | 15:30 Android mobil Google

A redmondi vállalat egyik anti-spam mérnöke fedezte fel a Google rendszerén garázdálkodó botnetet.

Szponzorált hirdetések

A megtalált botnet a hálózatába berántott telefonokat ipari mennyiségű levélszemét kiküldésére használta fel - állítja Microsoft, az egyik mérnökük eredménye alapján. Az MSDN blogban lehozott információk szerint a Terry Zing által elvégzett kutatás alapján a hamis üzenetek "Sent from Yahoo! Mail on Android," aláírással kerülnek kiküldésre.


A visszakövetés után kiderült, hogy a Közel-Kelet, Ázsia, és Kelet-Európai országai is az áldozatok közé tartoznak. Azt nem tudni, hogy mi által kerül be 1-1 telefon a botnetbe, de Zing szerint biztosan egy (de inkább több) kétes eredetű androidos alkalmazás okozza a fennakadást, ami simán a Google Play Store-on keresztül érhető el. A tapasztalatlanabb felhasználók nem figyelik, hogy mennyire megbízható az alkalmazás, nem olvassák el a hozzászólásokat, és az app által igényelt jogosultságokra is gond nélkül rábólintanak.

Ez nem az első eset, hogy ilyen botnetet találnak androidos telefonokon - februárban még Kínában fedztek fel hasonót, ám ott kifejezetten a Gingerbreades készülékek estek áldozatul.

A jelen szituációban viszont biztos, hogy nem csak egy alkalmazás a ludas, ráadásul ismertebbeknek kell lenniük, hogy a fejhasználók ilyen mennyiségben „hozzájussannak".

Szponzorált hirdetések

Kétszer stabilabb egy androidos mobil, mint egy iPhone

Egy most napvilágot látott jelentés alaposan rácáfol arra a hiedelemre, miszerint az iOS-es készülékek stabilitásával abszolút nincsenek problémák.

Kétszer stabilabb egy androidos mobil, mint egy iPhone
Kétszer stabilabb egy androidos mobil, mint egy iPhone

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Androidos botnetet fedezett fel a Microsoft" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál