A Nokia betámadta a Google-t a Nexus 7 miatt

Horváth Balázs - 2012. július 4. | 17:30 Google tablet

A finnek bejelentették, hogy az Asus és a Google szabadalmat sért a táblagép piacra dobásával.

Szponzorált hirdetések

Csak kapkodjuk a fejünket az utóbbi napokban, hiszen újra beindultak a cégek a szabadalmi ügyeket illetően. Az Apple továbbra is teljes erőbedobással támadja a Samsungot, aminek az lett az eredménye, hogy a Galaxy Nexus és a Galaxy Tab 10 legújabb verziója nem maradhat az USA boltjainak polcain. Most úgy tűnik, hogy a Nokia is beszáll az adok-kapokba, hiszen a Google Nexus 7 táblagépe kapcsán a finnek jelezték, hogy van egy kis probléma.

Google Nexus 7

Google Nexus 7


A Nokia hivatalos tájékoztatása szerint az IEEE 802.11 WiFi szabvánnyal van gond, mivel az ehhez kapcsolódó egyik szabadalmat jogtalanul használta a táblagépet gyártó Asus és forgalomba hozó Google. A Nokia szerint ugyanis erre a szabadalomra 40 partnerrel kötött már szerződést, de egyik előbb említett cég sincs a listán.

Az Apple agresszív pereskedési hajlandóságával ellentétben azonban a Nokia nem tervez pert indítani, ehelyett inkább azt javasolja, hogy üljenek le és írják alá a szabadalom licenszelésével kapcsolatos szerződéseket. Lehet, hogy sokkal egyszerűbb lenne az élet, ha minden cég így kezelné ezeket a problémákat. Ti mit gondoltok?

Szponzorált hirdetések

Nokia by Microsoft - az új márkajelzés

A Nokia Microsoftba történő integrációja a jelek szerint jól halad, lássuk mik a legújabb fejlemények!

Nokia by Microsoft - az új márkajelzés
Nokia by Microsoft - az új márkajelzés

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "A Nokia betámadta a Google-t a Nexus 7 miatt" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál