Te szívesen látnál Windows Phone-t a Blackberryken?

Szőlősi Tibor - 2012. június 29. | 15:30 pletyka

A Reuters értesülései szerint Steve Ballmer már megkereste ezen ügyben a RIM-et.

Szponzorált hirdetések

Tegnap délután a Research In Motion a körülötte lévő hosszas csendet megtörve előállt a június 2-ával lezárult negyedévét boncolgató pénzügyi jelentésével, amely szerint a gyártónak a kérdéses időszakban 7,8 millió okostelefont, és 260 ezer PlayBook táblagépet sikerült értékesítenie. A vállalat bevétele az előző negyedévhez képest 33 százalékkal 2,8 milliárd dollárra csökkent, amelynek köszönhetően a kanadaiak 518 millió dollár veszteséggel zárták az utóbbi három hónapot.


Ami ennél is rosszabb, hogy a RIM vezérigazgatója szerint az első Blackberry 10 operációs rendszerrel szerelt mobiljaik ősz helyett csak a jövő év elején kerülhetnek piacra, hiszen előre nem látott komplikációk akadtak az OS fejlesztése során. Mindez valószínűleg azt is jelenti, hogy idén különösebben versenyképes telefonokat nem kell várni a cégtől (már ha egyáltalán kiadnak valami említésre méltót), hiszen az eredeti tervek szerint a most elhalasztott modellek képezték volna az idei kínálatuk savát-borsát.

A kiadások csökkentése érdekében az elkövetkező hónapok során a RIM nem kevesebb, mint 5000 alkalmazottjától fog világszerte megválni, amely abszurd módon a végkielégítések és egyebek miatt 300 millió dollár egyszeri plusz kiadást fog jelenteni a gyártónak.

Úgy tűnik, hogy a RIM sorsdöntő hónapok előtt áll, hiszen a Reuters forrásai szerint a cég felső vezetése végre kihúzta kollektív fejét a homokból, és komolyan fontolóra vettek minden lehetőséget, amellyel megmenthetik a vállalatot a Blackberry 10-es készülékeik bukása esetén.

A hírek szerint két lehetséges megoldás maradt, az egyik szerint elfogadhatnák Steve Ballmer állítólagos ajánlatát, és beállhatnának a Nokia mellé Windows Phone-os telefonokat gyártani. Így egyrészt nem kellene bajlódniuk egy saját operációs rendszerrel, másrészt pedig a redmondiak szabadalmak és részvények megvételével komoly pénzt pumpálhatnának a vállalatba, viszont a nap végére búcsút mondhatnának a szoftveres függetlenségüknek.

A kettes számú lehetőség, hogy az erős titkosításukról híres kommunikációs szolgáltatásaikat adhatnák el egy befektetői csoportnak, amely megnyithatná azt más gyártók előtt is, ám ezzel tulajdonképpen az egyetlen dolgot veszítenék el, amellyel még képesek csatába szállni az üzleti mobilok piacán.

A Reuters pletykáit sem a Research In Motion, sem a Microsoft nem kívánta kommentálni.

Szponzorált hirdetések

Nyugdíjba vonul a 41 megapixeles szupermobil

A piac jelenlegi legdurvább kamerás mobilja hamarosan életciklusának végéhez fog érni.

Nyugdíjba vonul a 41 megapixeles szupermobil
Nyugdíjba vonul a 41 megapixeles szupermobil

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Te szívesen látnál Windows Phone-t a Blackberryken?" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál