Google: Chrome és Drive már Apple iOS-en is

Szőlősi Tibor - 2012. június 29. | 16:30 Apple Google

Természetesen mindkét szoftver ingyenesen használható.

Szponzorált hirdetések

Az I/O konferencia második napján a Google bemutatta a Chrome webböngészőnek, továbbá a Drive tárhelyszolgáltatás kliensének Apple iOS-es verzióit. A szoftverek már elérhetőek az App Store-ból, meglepő módon azonban pont a Chrome futtatásához kell minimum 4.3-as, míg a Drive-hoz 5.0-ás operációs rendszer.

Sajnos a Chrome új verziója teljesen a Safarira épül, így nem található meg benne a V8-as motor sem, ráadásul az almás böngésző Nitro névre hallgató Just In Time compilerét sem képes használni, így komplex JavaScriptek feldolgozása során lassabb lehet a vártnál. Az almás Chrome természetesen szinkronizálható a felhasználó egyéb eszközein futó társaival, a kezelőfelülete pedig lényegében az androidos verzióból lett átemelve.


A Google Drive kliens esetében már minden a várható módon lett megvalósítva, a szoftver segítségével a felhasználók lementhetik az online tárhelyük tartalmát az iEszközükre, változások esetén pedig a kliens minden adatot képes automatikusan szinkronizálni a felhő - helyi háttértár tengely közt.

Szponzorált hirdetések

Apple: kösz, jól vagyok (köhh, köhh)

A nem létező kínai mondás szerint, ha nincs új termék, nem ömlik a bevétel. Az Apple évközi pénzügyei legalábbis erről árulkodnak.

Apple: kösz, jól vagyok (köhh, köhh)
Apple: kösz, jól vagyok (köhh, köhh)

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Google: Chrome és Drive már Apple iOS-en is" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál