Nagyot kaszált az almás vásárlókon az Epic Games

Szőlősi Tibor - 2012. június 28. | 17:30 Apple mobil

Az Infinity Blade még a Gears of Warnál is jobb megtérülési mutatóval rendelkezik.

Szponzorált hirdetések

Tim Sweeney, az elsősorban Unreal Tournament és Gears of War szériákról, továbbá a rengeteg egyéb címet hajtó Unreal motorjáról híres Epic Games vezérigazgatója a tajvani Game Developers Conference-en tartott előadásában elárulta, hogy a legjobb megtérülési mutatóval (a fejlesztésbe ölt erőforrások / bevétel függvényében) rendelkező játéksorozatuk meglepő módon az Infinity Blade.


Az iPhone, iPod Touch, és iPad eszközökre elérhető akció-RPG első része januárban érte el a 30 milliós bevételi mérföldkövet, ráadásul Sweeney állítása szerint a most május végén kiadott második rész után is bezsebeltek már 5 millió dollárt. A magas színvonalú játéksorozat érdekessége, hogy az iPad 2 bemutatásakor az Apple az első rész segítségével demózta a táblagép grafikus processzorának képességeit, ezzel komoly reklámkiadástól kímélve meg az Epic-et.

Megemlítendő, hogy Sweeney szerint egyébként nem fenntartható a jelenlegi AAA kategóriás címek esetében megszokott „100 millió dollárból egyetlen játékot" fejlesztési modell, az úriember inkább a freemiumban látja a jövőt (mikor a játék alapjában véve ingyenes, ám különféle előnyökért cserébe valódi pénzt is lehet költeni benne).

Szponzorált hirdetések

Iszonyatosan fogy az iPhone - az iPad gyengélkedik

Az Apple ismét egy igen remek negyedévet tudhat maga mögött, mely főleg az iPhone sikerének köszönhető.

Iszonyatosan fogy az iPhone - az iPad gyengélkedik
Iszonyatosan fogy az iPhone - az iPad gyengélkedik

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Mindenki a pénzünkre pályázik

Hozzászólások a(z) "Nagyot kaszált az almás vásárlókon az Epic Games" című cikkhez