Apple - Samsung = 1-0 az amerikai bíróságon

Szőlősi Tibor - 2012. június 28. | 08:30 Apple

A két cég több ország bíróságának is munkát ad. Most úgy tűnik, hogy hazai pályán a hazai csapat áll nyerésre.

Szponzorált hirdetések

A Samsung és az Apple bírósági szappanoperája lassan kezd az élet mindennapi részévé válni. A mostani bírósági döntés egyértelműen kimondja, hogy a Samsung Galaxy Tab 10.1 nem forgalmazható az országban, ami elég nagy csapás a koreai gyártónak.

Az Apple 2010 óta azon fáradozik, hogy bírósági úton, szabadalmi perekkel kapcsolatban próbálja meg gátolni a Google Android, és az ezt futtató eszközök érvényesülését, ami elég nehéz feladat, különösen úgy, hogy időközben még a Microsoft is beszállt a táblagépek versenyébe a Surface-szel. Lucy Koh, amerikai kerületi bíró San Joseban (CA) korábban megtagadta az Apple azon követelését, mely a Galaxy Tab-ra irányult, de a szövetségi fellebviteli bíróság arra utasította, hogy vizsgálja felül az Apple indítványát.


Ennek az lett a vége, hogy a bíróság indoklása szerint a "Samsungnak teljes mértékben joga van versenyezni, ugyanakkor nincs joga ezt tisztességtelenül tenni azzal, hogy elárasztja a piacot szabadalomsértő termékekkel". Ugyanis aki esetleg nem emlékezne, hogy honnan is indult az Apple hisztije, annak jó tudni, hogy az iPad-re nagyban hasonlító Galaxy Tab kinézet a probléma. A döntés ellenzői szerint viszont az Apple túl agresszívan védelmezi a jogait, megpróbálva eltakarítani a versenytársat, ez pedig rossz hatással lehet az egyébként is túlárazott Apple cuccokkal teli piacra. A Samsungnak annyi reménye lehet, hogy a cupertinoi cég nem vállalja a 2.600.000 dolláros jótállást, ami akkor lép érvénybe, ha a döntés mégis hibásnak bizonyulna, erre azonban kevés az esély. A Samsung elleni végzés alig egy héttel követte azt, melyben az Apple alulmaradt a Google Motorola Mobility-vel szemben. Ott Richard Posner bíró kimondta, hogy a Motorola okostelefonok árusításának korlátozása sértené a vásárlói jogokat.

Szponzorált hirdetések

A nagy Apple-Samsung kibékülés - vége a háborúnak?

Minden jel arra mutat, hogy az amerikai és a dél-koreai nagyvállalat között kezd megenyhülni a viszony.

A nagy Apple-Samsung kibékülés - vége a háborúnak?
A nagy Apple-Samsung kibékülés - vége a háborúnak?

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Apple - Samsung = 1-0 az amerikai bíróságon" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál