Mindenki e-mail címét lecserélte a Facebook

Szőlősi Tibor - 2012. június 26. | 09:30 közösség

Talán nem ártott volna bejelenteni az akciót, különösen annak fényében, hogy a szabad választás lehetőségével indokolják a kivitelezését.

Szponzorált hirdetések

Mint pár órával ezelőtt kiderült, a Facebook mindennemű előzetes tájékoztatás nélkül már áprilisban elkezdte lecserélgetni a felhasználóinak profiloldalain opcionálisan megjelenő e-mail címeket a saját maguk által kiosztogatott @facebook.com végződésűekre; a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján mostanra már világszerte megtörtént a váltás.


A közösségi portál e-mail szolgáltatása 2010 novemberében került bejelentésre, hazánkban pedig 2011 januárjának végén vált elérhetővé. Népszerűségére jellemző, hogy az indulása nem találkoztunk egyetlen olyan személlyel sem, aki valaha használta volna bárhol a @facebook.com postaládáját, a felhasználók többsége pedig már el is felejtette, hogy ilyen is van.

Forbes-nak adott tájékoztatása szerint a Facebook most azért cserélte le a felhasználók e-mail címeit, hogy ezzel biztosítsa a szabad választás lehetőségét. Mindez akkor állná meg a helyét, amennyiben például a bejelentkezésük után egy preferált e-mail cím kiválasztását kérő ablak fogadta volna a felhasználókat, viszont legalább konzisztens a vállalat, hiszen a magyarázat is van legalább annyira arcátlan, mint maga az akció.

Természetesen az eredeti e-mail cím könnyedén visszaállítható a profiloldalon: ehhez először a profilkép alatti Névjegy feliratra kell kattintani, majd a megjelenő lap jobb hasábjában meg kell keresni az Elérhetőségek dobozt, ott pedig a szerkesztésre kattintva láthatóra kell állítani a régi címet, és el kell rejteni a facebookosat.

Szponzorált hirdetések

Visszakozik a Google, egyedül marad a Facebook

Máshogy csináljuk, még jobban csináljuk, majd mi megdöntjük a Facebook egyeduralmát! Ilyen szép, nagy tervekkel indult a Google Plus, amely a jelek szerint lassacskán elfogadja a tényeket,...

Visszakozik a Google, egyedül marad a Facebook
Visszakozik a Google, egyedül marad a Facebook

- cikk vége -

Forrás:
Forbes
Cimkék:
közösség
e-mail
Facebook
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Mindenki e-mail címét lecserélte a Facebook" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál