Véletlenül őrült nyomtatásba kezdhet egy trójai

Szőlősi Tibor - 2012. június 25. | 08:30 vírus

A papírboltok öröme a fertőzött felhasználók nyűge.

Szponzorált hirdetések

A Symantec hivatalos blogja szerint az utóbbi két hétben elsősorban Észak-Amerikában és Indiában futótűzként kezdett terjedni a cég által Trojan.Milicenso névre keresztelt kártevő, amely legutóbbi verziója egyértelműen kishibásra sikeredett, hiszen a háttérben való rejtőzködés helyett véletlenül brutális mennyiségű hulladék adat nyomtatását válthatja ki.


A szokatlan tünet hátterében az áll, hogy a trójai a fertőzés során letölti az Adware.Eorezo névre hallgató reklámprogramot, amely futtatható binárisát nyomtatási kezelőfájlként (.spl) próbálja álcázni, ennek érdekében pedig bemásolja a Windows „system32/Spool/PRINTERS" mappájába. Ezen könyvtár még a régi szép időkben szolgált az alapértelmezett otthonukként az SPL állományoknak, ám bizonyos konfigurációk esetén az ide való fájlmozgatás továbbra is kiválthatja az automatikus nyomtatást.


(Fertőzött területek a telemetria alapján)


Sikeres fertőzés esetén a reklámokat megjelenítő adware-en kívül a trójai elvileg képes új kártevőket is telepíteni a számítógépre, ám sajnos a szoftver törzsének erős titkosítása miatt a Symantec munkatársai még el lesznek egy darabig a pontos működésének feltérképezésével.

Szponzorált hirdetések

Tíz éves és milliárdnyi embert fenyeget

Tíz év telt el azóta, hogy felfedezték az első mobil kártevőt, melynek utódai azóta is sokunk életét alaposan megkeserítik.

Tíz éves és milliárdnyi embert fenyeget
Tíz éves és milliárdnyi embert fenyeget

- cikk vége -

Forrás:
Symantec
Cimkék:
vírus
trójai
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Véletlenül őrült nyomtatásba kezdhet egy trójai" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál