Magánút a Holdra, 100 millió angol fontért

Váraljai Krisztián - 2012. június 25. | 11:30 Tudomány

Egyelőre még a „sima” űrkirándulások sem megoldottak, ám van aki már a Holdat szeretné látványossággá tenni.

Szponzorált hirdetések

Ha van valakinek 100 millió fontnyi, azaz 35500000000 forintnyi felesleges készpénze, az ne vegyen belőle azonnal egy kisebb országot, mivel hamarosan másra is költheti azt. Egészen konkrétan egy angol vállalat, az Excalibur Almaz azt tervezi, hogy a régi Szojuz programra alapozva - és az ahhoz használt kilövőállomások felújításával - az érdeklődőket elviszik a Holdra, és jobb esetben haza is hozzák őket.


Az utazás nem csak drága, de nagyon hosszú is, mivel az 500,000 mérföldes sétarepülés fél évig tart. A komoly összeg ellenére a szerencsések nem élnek kint luxusban - a két kabinon kívül, ahol 3-3 ember tartózkodhat, nincs túl sok tér a mókázásra - egyedül egy izolációs kabin található még a fedélzeten, ami a napkitörések idején használandó.


A Hold felszínére nem szállnak le, csupán pályára állnak, ahonnan az érdeklődők megszemlélhetik az egyetlen égitestet, ahol a Földön kívül járt az ember.
Ahhoz, hogy részt vehessünk a repülésen, nem elég, hogy sok pénzünk legyen - tökéletes kondícióban is kell lenni, hisz egy ilyen hosszú út igen megterhelő a szervezet számára.

Szponzorált hirdetések

Segít a tudomány és a 3D-szkenner: így edd a hamburgert!

Idézzük csak fel magunkban, hogy a gyorsétteremben legutóbb hogyan ettük a szaftos hamburgert - valószínűleg rosszul, legalábbis nem tudományosan.

Segít a tudomány és a 3D-szkenner: így edd a hamburgert!
Segít a tudomány és a 3D-szkenner: így edd a hamburgert!

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Magánút a Holdra, 100 millió angol fontért" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál