Kiszivárgott a Google táblagépe!

Szőlősi Tibor - 2012. június 25. | 18:30 Android Google tablet

Négymagos Tegra 3 processzor, HD felbontású kijelző, NFC – már 199 dollártól.

Szponzorált hirdetések

Olvasóink egy része már bizonyára értesült róla, hogy a keresőcég most szerdán az I/O konferenciáján az Android 4.1 (Jelly Bean) mellett be fogja jelenteni az ASUS által tervezett, saját márkajelzésű táblagépét is. A Gizmodo ausztrál kirendeltsége pár órával ezelőtt elejtette, hogy egész véletlenül pont a kezükbe akadt egy titkos dokumentum, amelyben többek közt a Google Nexus 7 legfontosabb specifikációi is megtalálhatóak voltak.


Rögtön a közepébe vágva a korábbi pletykáknak megfelelően a táblagép 7 col átlójú, 1280×800 képpontos IPS érintőkijelzővel rendelkezik, az előlapi kamerája 1,2 megapixeles (hátlapi szenzor nincs), került bele NFC chip, a négymagos NVIDIA Tegra 3 processzora 1,3 GHz-en üzemel, a memóriája 1 GB kapacitású, a háttértára pedig modelltől függően 8 vagy 16 GB lehet.

Az Android 4.1 operációs rendszerrel érkező, akár 9 órás akkus üzemidővel büszkélkedő eszköz elvileg csak Wi-Fi-s változatban lesz elérhető, a háttértárának memóriakártyával történő bővíthetősége egyelőre kérdéses. A Gizmodo szerint a Nexus 7 Ausztráliában már július folyamán elérhetővé fog válni, méghozzá a háttértár kapacitásától függően 199 és 249 (amerikai) dolláros áron.

Sajnos a Jelly Bean újdonságairól lényegében semmit sem árult el a dokumentum, csupán annyit tudni biztosan, hogy a Google az okostelefonjai esetében megszokott módon a táblagépére is saját kezűleg fogja elérhetővé tenni a jövőbeli szoftverfrissítéseket.

Szponzorált hirdetések

Még két nap és itt a Google titkos új tablete

Lássuk, hogy jelenleg körülbelül mit lehet tudni a keresőóriás hamarosan érkező újdonságáról!

Még két nap és itt a Google titkos új tablete
Még két nap és itt a Google titkos új tablete

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Kiszivárgott a Google táblagépe!" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál