P2P módszerrel pozicionálna a Google

Szőlősi Tibor - 2012. június 22. | 15:30 mobil GPS Google tablet

Főként az A-GPS által kapott koordináták pontosítására lenne használható a technológia.

Szponzorált hirdetések

Rendkívül érdekes szabadalommal bővült tegnap a Google repertoárja, a házon belül kifundált peer-to-peer helyzetmeghatározás lényege, hogy a hatótávolságon belül lévő mobil eszközök egymáshoz kapcsolódva, az egymástól való távolságuk ismeretében próbálnák meghatározni a helyzetüket.


A végleges koordináták kiszámítása ettől függetlenül szerveroldalon történne, hiszen az eszközök kollaborálásra ellenére szükség van néhány referenciapontra, így momentán nem teljesen világos, hogy a WLAN / GPS / A-GPS triumvirátus hiánya esetére kitalált megoldás mégis hogyan működhet nélkülük.

Ettől függetlenül nem teljesen elvetélt ötletről van szó, hiszen a segítségével - különösen szimpla A-GPS esetében - valószínűleg nagy mértékben növelhető lenne a navigáció pontossága. Viszont jó kérdés, hogy például vezetés közben hogy szerepelne a rendszer (a telefonokkal tömött bevásárlóközpontokban talán nem annyira fontos a helymeghatározás), továbbá mennyire stresszelné a készülékek akkuját a peerek folyamatos keresése.

Szponzorált hirdetések

Bárhol, bármikor, bármin nézhető TV-műsorok

A többképernyős tévézés élményével mostanság egyre nagyobb tömegek ismerkenek meg, immár hazánkban is.

Bárhol, bármikor, bármin nézhető TV-műsorok
Bárhol, bármikor, bármin nézhető TV-műsorok

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "P2P módszerrel pozicionálna a Google" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál