$2,29 millióra büntették az Apple-t Ausztráliában

Váraljai Krisztián - 2012. június 21. | 13:30 Apple tablet

Nem mintha megérezné a cég a büntetést, de maga a per ténye érdekes.

Szponzorált hirdetések

Miután megjelent az új iPad még tavasszal, elég hamar kirobbant a „4G botrány", ugyanis az készülékbe épített modem csak és kizárólag az Egyesült Államokban használatos LTE frekvenciákra képes. Ez azt jelenti, hogy az Európában, és Ausztráliában is üzemeltetett LTE hálózatokkal nem képes együttműködni az Apple táblagépe.


A nagyobb probléma mégis inkább az, hogy ennek ellenére az Apple az egész világon iPad 4G-ként reklámozta a terméket, ami eléggé félrevezető tudott lenni. Erre az ausztrál hatóságok (majd ezután több európai) is felfigyelt, és azonnal bíróságra vitték az ügyet. Az Apple szokásához hűen ígéretet tett, hogy a magukat átverve érző vásárlókat kártalanítják. Ez nem volt viszont elég a bíráknak, és pénzbüntetést is kiszabtak a világ egyik legnagyobb cégére. A 2,29 millió dolláros büntetésről viszont esélyes, hogy nem is szólnak Tim Cooknak, mivel ez a 100 milliárd dolláros vagyonukhoz képest nevetséges összeg.


Maga a per viszont olyan tekintetben érdekes, hogy az utóbbi időben ez már a sokadik, amit az Apple elveszít.


Szponzorált hirdetések

Így lesz laptop az iPad-ből

Ha valaki nem csak tartalomfogyasztásra, hanem annál kissé többre is használná az Apple tableteket, akadhatnak nehézségei. Ügyes kiegészítőkkel azonban kategóriát ugorva notebookot...

Így lesz laptop az iPad-ből
Így lesz laptop az iPad-ből

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
Apple
per
büntetés
iPad
tablet
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "$2,29 millióra büntették az Apple-t Ausztráliában" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál