A robot, ami életre keltheti az iPhone-t

Horváth Balázs - 2012. június 15. | 12:45 Apple kütyü

A Moboto személyiséggel ruházza fel a mobilt, sőt, még beszélgetni is lehet vele.

Szponzorált hirdetések

A technikai eszközök megszemélyesítése, azok személyiséggel való ellátása teljesen érthető, logikus folyamat akár a felhasználók, akár a belőlük élő fejlesztők részéről. Ki ne szeretné kedvenc mobilját egy kedves kis figura, akár robot formájában viszontlátni az ágya mellett - elég csak az Android zöld robotjára gondolni. Magyar példa is van már erre a jelenségre, a Carnation által megálmodott Totoya Creatures is hasonló elveken alapszik.


Mark Solomon dizájner nem ma kezdte a szakmát, hiszen rengeteg filmben segédkezett ötleteivel, illetve több nagy gyártó termékékeinek kialakításában is szerepet vállalt. Most legújabb Kickstarter projektjével hívta fel magára a figyelmet, ami kiemelkedik az átlagos felhozatalból. Ha szigorúak akarunk lenni, akkor a Moboto egy egyszerű iPhone/iPad dokkoló, aminek robot formája van. Ez így is lenne, ha nem kapcsolódna mindehhez egy alkalmazás, ami a Moboto által tartott iPhone-t egy kis élőlénnyé varázsolja, ami társunk lehet a napunk folyamán.


Az interaktivitást elsősorban az adja, hogy az arcot, azon belül is szemet imitáló formák jelennek meg a kijelzőn és a szem például a szerint változtatja a színét, hogy milyen az akkumulátor töltöttségi szintje. A szemgolyó reagál arra, ha megérintjük, például pislog, ha belebökünk az ujjunkkal - mondjuk ez teljesen érthető reakció. De választhatunk egy virágot is a kijelzőn, aminek a hátterében az animáció az időjárási viszonyoknak megfelelően váltakozik.A fejlesztés jelenlegi szakaszában összesen hétfajta stílust képviselő robot van készen, de mivel a testük szabadon variálható, és a későbbiekben további változatok jelennek meg, a mindig nagyon fontos személyre szabhatóság is megvalósul. A Moboto már most rendelkezik közösségi funkciókkal: ha a Twitter alkalmazásban a #Moboto1 kulcsszó elhangzik, akkor a robot rázendít a Beastie Boys Intergalactic című számára, sőt, később akár a híreket is felolvashatja nekünk a kis lény. Rengeteg lehetőség van az ötletben, amihez a pénz akár össze is jöhet, mivel most állnak a 20 ezer dolláron, és még 32 nap van hátra a 400 ezres végcélig.

Szponzorált hirdetések

Okos kütyü véd a fulladástól

Az okos kiegészítők között most már olyat is találunk, amely vészjelzést küld a telefonra, ha viselője túl sokáig van víz alatt.

Okos kütyü véd a fulladástól
Okos kütyü véd a fulladástól

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "A robot, ami életre keltheti az iPhone-t" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál