Ökleld fel az automatát egy sörért!

Horváth Balázs - 2012. június 12. | 16:36 közösség

Az Argentínában tesztelt automata akkor ad sört, ha teljes erővel nekimegyünk.

Szponzorált hirdetések

Noha egész Európa, sőt a világ a labdarúgástól hangos, vannak olyan területei a Földnek, ahol még más sportok is labdába rúghatnak. Argentínáról persze elsőre nem feltétlenül a rugby, hanem a foci jut eszünkbe, de van olyan területe az országnak, ahol ez a sport a népszerű.


Ezt a tényt lovagolta meg az Ogilvy kreatív ügynökség, akinek a munkatársai azt találták ki, hogy Argentína Salta tartományában egy speciális sör automatát visznek körbe, hogy népszerűsítsék a márkát. Ez esetben egy doboz Cerveza Salta sörhöz ugyanis nem lehet csak olyan könnyen hozzájutni, a pénz bedobása után ugyanis neki kell rohanni a szerkezetnek - innen a rugbeer elnevezés. Elöl, egy kijelző mutatja az ütközés erősségét és csak akkor jut hozzá a szomjazó kocsmalátogató, ha a zöld mezőbe ugrik a skála.Az automata oldalát speciális felülettel látták el, illetve egyéb változtatásokat is eszközöltek a kapatos sörrajongók esetleges sérüléseit elkerülendő. Az akció rendkívül sikeres volt, az összesítések alapján 25 százalékkal több sört tudtak ezzel a módszerrel eladni az olyan hagyományos megoldásokhoz képest, mint a sör csapolása a pultban. Hasonló megoldást talált ki az Ogilvy a Coca-Cola részére, de ott nem ütközni, hanem éppen ellenkezőleg: ölelni kellett a kóláért.

És akkor képzeljük el, milyen sorsa lenne egy ilyen automatának egy magyar szórakozóhelyen! Ti nekifutnátok egy sörért?

Szponzorált hirdetések

Átírhatók az elrontott Facebook-bejegyzések

Amit eddig csak kommentekkel tehettünk meg, elérhetővé válik a teljes bejegyzésekre is. Elvben nem lehet vele visszaélni, de azért lehet megtévesztő egy módosított post.

Átírhatók az elrontott Facebook-bejegyzések
Átírhatók az elrontott Facebook-bejegyzések

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Ökleld fel az automatát egy sörért!" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál