Pánik a jelszavak miatt a Last.fm –nél is

Horváth Balázs - 2012. június 8. | 13:56 közösség

A zenei szolgáltató arra kéri a felhasználókat, hogy változtassák meg a jelszavakat.

Szponzorált hirdetések

Mindössze 24 óra telt el a LinkedIn oldalát ért támadás, illetve jelszó kiszivárogtatás óta, és itt az újabb balhés eset. A zenei streaming szolgáltatással foglalkozó oldal azzal az üzenettel fordult az előfizetőihez, hogy haladéktalanul változtassák meg a jelszavaikat.


Nem lehet tudni egyelőre, hogy pontosan mi történt: elképzelhető, hogy csak egy megelőző intézkedésről van szó. A Last.fm üzenete szerint: „Jelenleg is nyomozást folytatunk bizonyos Last.fm jelszavak nyilvánosságra hozatala ügyében. Mindezt tesszük az után, hogy az utóbbi napokban több jelszó kiszivárogtatás is történt. Megelőző intézkedésként azt kérjük a felhasználóinktól, hogy azonnal cseréljék le jelszavaikat."


Önmagában más oldalak feltörése még nem elegendő motiváció, hogy egy szolgáltató ilyen kéréssel, sőt, felszólítással forduljon ügyfelei felé, így nagy az esélye annak, hogy itt is ugyanaz történt, mint a LinkedIn-nél. Ott rövid időn belül kiderült, hogy 6,5 millió jelszó került nyilvánosságra, a Last.fm esetében még nem világos, hogy mekkora a baj.

A szolgáltató tanácsait mi is csak ismételni és újra meg újra kihangsúlyozni tudjuk: egyedi, ne egyértelmű jelszavakat használjunk, hiszen ha mindenhol ugyanazt a kódsort gépeljük be, akkor az elég nagy problémákat okozhat. Legyen hosszú, minél bonyolultabb a jelszó, tartalmazzon kis és nagybetűket, valamint számokat is. Ne jegyezzük le sehova, vagy ha mégis, akkor azt a dokumentumot is lássuk el védelemmel.

Szponzorált hirdetések

Szeretnek a neten licitálni a magyarok

Idén szeptemberig már a hazai internetezők 40 százaléka látogatott el az egyik legnépszerűbb aukciós oldalra, a 13 éves születésnapját ünneplő Vaterára.

Szeretnek a neten licitálni a magyarok
Szeretnek a neten licitálni a magyarok

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Pánik a jelszavak miatt a Last.fm –nél is" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál