4K felbontás a nappaliba: ha már gagyi a Full HD

László Ferenc - 2012. június 3. | 12:00

Bizony van akkora képátló, amin már a Full HD felbontású videók sem mutatnak túl jól.

Szponzorált hirdetések

Ha egy ma már átlagosnak mondható méretű, 42, vagy esetleg 46 colos televíziós készülékünk van, akkor azon még viszonylag közelről nézve is makulátlan képminőség mellett élvezhetjük a különböző Full HD tartalmakat. De mi van akkor, ha ennél jóval nagyobb méretet, mondjuk a szoba egyik falának teljes felületét használnánk képernyőként? Nos, ekkor jön be a képbe a 4K felbontás, mely ugyan egyelőre még csak éppen hogy a szárnyait bontogatja.


A Sony most bemutatta a világ első olyan, kifejezetten otthoni felhasználásra szánt multimédiás projektorát, mely valódi 4K felbontással rendelkezik, vagyis segítségével akár 4096x2160 pixeles felbontású képanyagok is könnyű szerrel megjeleníthetők, no persze ha sikerül valahonnan beszereznünk ilyet. A természetesen 3D kompatibilis új készülék egyébként a normál SD és HD mozgóképeket is fel tudja skálázni 4K felbontásra.

A 2000 ANSI lumenes Sony VPL-WV1000ES 1000000:1 dinamikus kontrasztaránnyal rendelkezik, segítségével pedig 60 és 300 col közötti képátló mellett mozizhatunk. A 2000-2500 órás élettartamú, 330 W-os lámpával szerelt projektor ára 26 ezer dollár (6,4 millió forint).Szponzorált hirdetések

Kedvező árú zsebprojektor már iPhone-hoz is

Csupán 99 dollárba kerül a qHD felbontásra képes kivetítő.

Kedvező árú zsebprojektor már iPhone-hoz is
Kedvező árú zsebprojektor már iPhone-hoz is

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
full HD
projektor
4K
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "4K felbontás a nappaliba: ha már gagyi a Full HD" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál