Facebookon buktatta le magát a bűnbanda

Szőlősi Tibor - 2012. június 2. | 14:00 közösség

A piti bűnözők között továbbra is vannak olyanok, akik annyira idióták, hogy Facebookon dicsekszenek "hőstetteikkel".

Szponzorált hirdetések

Ismét bebizonyosodott, hogy nem jó ötlet a közösségi oldalakon, vagy videomegosztón nem jó reklámozni azt, ha valami törvénybe ütköző dolgot teszünk, akár extrém gyorshajtásról, akár benzinlopásról, akár betörésről legyen szó. Most éppen ismét Zuckerberg oldala segített lekapcsolni az elkövetőket.

Természetesen a rendőrség nem fakad sírva, ha a bűnözők saját magukat buktatják le, mint ahogyan a Michael Rodrigues, a Crown Heights-i rendőrtiszt sem bánta, hogy a szükséges bizonyítékok szinte az ölébe hullottak. A Facebook segítségével ugyanis a Brower Boy banda tizennégy tagját sikerült letartóztatnia, akik 15-19 év közöttiek, és az elmúlt évben piti lopással kezdtek, de később betöréseket és egyre erőszakosabb bűncselekményeket hajtottak végre. Egy esetben állítólag megkötözték a házban tartózkodó férfit, és feleségét szexuálisan inzultálták.


A banda tagjai szemmel láthatóan büszkék voltak a tetteikre, melyeket Facebookon tettek közzé, így Rodriguesnek nem volt nehéz a bizonyítékokat begyűjteni, de még a tettenérés még váratott magára. Azonban március másodikán az egyik tag állapotfrissítésnek a "ez a betörés napja" mondatot adta meg, így a rendőröknek nem volt más dolguk, mint követni a srácot és barátait, majd lefülelni őket a bűncselekmény elkövetése közben. Ray Kelly, az NYPD nyomozója elmondta, hogy egyetlen józan gondolkodású illető volt a csapatban, aki az online dicsekvés hátrányaira figyelmeztette a fiatalokat, de ő is csak a "LOL" mondatot kapta válaszul. Nos, jelenleg Michael Rodrigues rendőr az, akik hangosan nevethet.


Szponzorált hirdetések

Öngyilkosság egyenes adásban

A Facebook sajnos nem csak boldog állapotfrissítésekről, nyaralós fotókról és hasonlókról szól: egyre többen jelentik be itt, hogy véget vetnek az életüknek... vagy valaki másénak.

Öngyilkosság egyenes adásban
Öngyilkosság egyenes adásban

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Facebookon buktatta le magát a bűnbanda" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál