Újból lerohanták Koreában a Google irodáját?

Szőlősi Tibor - 2012. június 1. | 13:36 Android Google

Második alkalommal tarthat házkutatást a helyi versenyfelügyelet a keresőcégnél.

Szponzorált hirdetések

A legfrissebb pletykák szerint újból komoly pácba került Dél-Koreában a Google, hiszen a versenyfelügyeleti hatóság (KFTC) már másodjára tarthat házkutatást a keresőcég helyi kirendeltségénél. Az állami szerv elsőként tavaly szeptember elején forgatta fel a kérdéses irodát, miután számos dél-koreai médiacég szerint vetélytársuk piaci dominanciáját felhasználva kényszerítette mobilgyártó partnereit a saját alkalmazásaik (pl.: Search, Youtube, Maps) telefonokra való előtelepítésére, ezzel unfair módon csökkentve a piaci versenyt.


Az elvileg jelenleg is tartó házkutatás ugyanezen ügy sokadik felvonása, a források szerint ugyanis a KFTC gyanúja alapján a Google bizonyítékként felhasználható dokumentumokat semmisíthetett meg, továbbá a működésének átláthatatlanabbá tétele érdekében buzdíthatta dolgozóit az otthoni munkavégzésre.

A keresőcég közvetlen módon egyelőre nem kommentálta az állítólagos házkutatást, csupán megerősítette azon korábbi közleményében lévő állítást, miszerint továbbra is együttműködnek a hatóságokkal a helyzet tisztázása érdekében.

Szponzorált hirdetések

Villámgyorsan kitalálja a címzettet az új Gmail

A legnépszerűbb email szolgáltatás mobil kliense most néhány új funkcióval gyarapodott.

Villámgyorsan kitalálja a címzettet az új Gmail
Villámgyorsan kitalálja a címzettet az új Gmail

- cikk vége -

Forrás:
ITProPortal
Cimkék:
Android
Google
Korea
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Újból lerohanták Koreában a Google irodáját?" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál