Virtuális kutyaidomító játék iPhone-ra

Horváth Balázs - 2012. május 31. | 16:35 közösség Apple játék

A brit királynő uralkodásának évfordulójára született a kiterjesztett valóság alapú alkalmazás.

Szponzorált hirdetések

Az Augmented Reality egyre több helyen bukkan fel, bár úgy tűnik, hogy hazánkban még egy kicsit várni kell, mire a cégek és a szolgáltatók felfedezik maguknak a technológiát. Pedig igen sok lehetőséget rejt, csak éppen okostelefonra, vagy táblagépre van szükség a használatához, ami még egyelőre nincs ott minden kézben. Az kiterjesztett valóság lényege, hogy ha egy alkalmazáson belül elindított kamerával „ránézünk" egy speciális jelre, azaz markerre, akkor a kamera által mutatott kép további információkkal, képekkel gazdagodik.


Ilyen a hazai ARworks által fejlesztett egyszerű játék is, amit az angol királynő uralkodásának 60. évfordulójára időzített a cég. Az iPhone-n és iPaden futó játékban előttünk, az asztalon, a földön jelenik meg a királynő kedvence, a 3 dimenziós Corgi fajtájú. Őt kell a megszokott módon, simogatással és jutalmazással különböző egyszerűbb és bonyolultabb feladatokra betanítani. Ha elég ügyesek vagyunk, még szalutálni is fog a nappalinkban vagy éppen tenyerünkben a királynő és a mi tiszteletünkre.


A kutya az Augmented Reality technológiánál szokásos módon, az okostelefon kameráját egy különleges képre, a markerre tartva jelenik meg. Ehhez ebben az esetben, az eseményhez hűen, csak egy 5-10 vagy 20-as címletű font bankjegyre van szüksége az alkalmi kutyaidomárnak - és érdemes is mindegyiket beszerezni, hiszen mindegyiken más-más produkciót fog virtuális házi kedvencünk megtanulni. Ha épp nincs a kéznél ilyen pénz (ami könnyen előfordulhat), akkor a fejlesztők oldaláról letölthető a bankjegy, amit elég akár fekete-fehérben kinyomtatni, így is működni fog a mutatvány.Szponzorált hirdetések

Remek hír: egyre kevesebb mobilt lopnak

Ezúttal végre nem tarifaemelésről, vagy egyéb rossz hírről számolhatunk be mobil fronton, hanem egy nagyon is pozítiv trendről.

Remek hír: egyre kevesebb mobilt lopnak
Remek hír: egyre kevesebb mobilt lopnak

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Virtuális kutyaidomító játék iPhone-ra" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál