Gyorsabb lett a Twitter

Váraljai Krisztián - 2012. május 30. | 17:45

Számos fejlesztést végzett a microblog üzemeltetője a gyorsabb betöltések érdekében.

Szponzorált hirdetések

A Twitter eddig sem volt lassú, de kereséseknél, illetve hosszabb falak betöltésekor azért el tudott időzni. Most a programozók több olyan lépést is tettek, amivel az oldal általános sebességét fel tudták pörgetni.


A legfontosabb a renderelés áthelyezése volt, ugyanis még egy 2010-es fejlesztéskor az felület renderelését rábízták a felhasználók böngészőjének JavaScript részlegére. Ezt most visszaviszi a Twitter házon belülre, ahol új gépeket állítottak csatasorba, ezen feladatok ellátásának érdekében. Ez a lépés átlagosan az eddig betöltődési idő egyötödére csökkentette a renderelési folyamat hosszát.

Egy másik változás az URL-ben található „#" hashbang kiirtása, mely egy immáron felesleges plusz JavaScript lefutásának az eredménye volt. A plusz oldalbetöltést (ami a ténylegesen lekért oldal előtt futott le) kiiktatta a Twitter, így egyrészt kiesik az „#" az URL-ből, másrészt még gyorsabb lesz az oldal.


Az oldalon található JavaScript kódokat is megritkították kicsit, ami szintén igen sok terhet levesz a böngészőnk válláról.

A frissítések folyamatosan mennek ki, így nem garantált, hogy már most elérhető mindenki számára a sok finomság.


Szponzorált hirdetések

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Gyorsabb lett a Twitter" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál