Önmegsemmisítő SSD - mint a moziban

Szőlősi Tibor - 2012. május 19. | 14:00

"A disc öt másodpercen belül megsemmisíti önmagát".

Szponzorált hirdetések

Talán még sokan emlékeznek a Mission Impossible című sorozatra (nem a Tom Cruise-féle ugarbugrára), melynek első néhány percében látványos füstölgés keretében jobblétre szenderült egy lemez. A RunCore SSD-je mondani ugyan nem mondja, de hasonló módon lesz öngyilkos, mint ahogy a filmben láthattuk.

A cég szerdán jelentette be az InVincible névre hallgató SSD-t, melynek különlegessége, hogy képes fizikailag végezni magával. Bár az adatok törlésére adott a felülírás lehetősége, sokkal véglegesebb megoldásként, túlfeszültséggel süti meg a DRAM Cache chipet, ami így lényegesen körülményesebbé teszi az adatok visszanyerését. Sajnos maga a folyamat tizedannyira sem látványos, mint a bevezetőben említett sorozatban, de a hatás hasonló.


Az önmegsemmisítő InVincible SSD 1,8 és 2,5 hüvelykes kivitelben kapható, a legkülönfélébb kapacitások mellett, de áráról még nincs információ, de figyelembe véve, hogy a repülőgépipar és a hadviselés jelenti a célközönséget, feltételezhető, hogy szerfelett drága SSD-ről van szó. Ettől függetlenül számos olyan felhasználó létezik, aki hasznosítani tudja a hétköznapokban az önmegsemmisítés lehetőségét, hiszen ha egy SMS-warez szervert üzemeltető brigádra, vagy egy pedofilra rárúgják az ajtót a kommandósok, akkor csupán egy gombnyomás, és lőttek a bizonyítéknak. Érdekesség még a RunCore SSD-jének esetében, hogy Legitreviews csapata felfedezett némi turpisságot a megsemmisült SSD-vel kapcsolatban, ugyanis a gyártó Photoshop segítségével varázsolta drámaibbá a végeredményről készült képeket, de ez a végeredményt nem befolyásolja.

Szponzorált hirdetések

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Önmegsemmisítő SSD - mint a moziban" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál