Új magyar appok Windows Phone-ra

Horváth Balázs - 2012. május 9. | 10:45 mobil

A sport, szórakozás, kultúra terén is érkeztek új, magyar nevű alkalmazások a Piactérre.

Szponzorált hirdetések

A Windows Phone Piactér egyre bővülő kínálatában jelenleg több mint 80 ezer alkalmazás érhető el Magyarországon a Nokia Lumia 800 és a Nokia Lumia 710 készülékekre. A számos magyar fejlesztésű applikáció egy része egyetemi hallgatók, illetve oktatók munkája, melyek a Nokia és a Microsoft, valamint partnereik kezdeményezésére és együttműködésével valósulhattak meg.


A MasterCard Mobile alkalmazás segítségével a gyorsan és biztonságosan bonyolíthatók az olyan pénzügyi tranzakciók, mint a mobilegyenleg feltöltés vagy internetes vásárlás a MasterCard Mobile Magyarország elfogadóhelyeken. Az applikáció ingyenes és regisztrációhoz kötött, melyhez MasterCard vagy CVC kóddal ellátott Maestro kártya szükséges.


Az angol és magyar nyelven egyaránt hozzáférhető ingyenes Global Soccer alkalmazás a labdarúgás híreivel, a mérkőzések eredményeivel kapcsolatos információval látja el a focirajongókat. Az applikáció lehetőséget biztosít a kedvenc játékosokról, klubokról, vagy a legérdekesebb bajnokságokról szóló hírek közvetlen elérésére a telefon főképernyőjén keresztül. Az alkalmazás betekintést nyújt a labdarúgás történelmébe, így a futballmúlt érdekességei, az emlékezetes mérkőzések és a világklasszis játékosokról szóló történetek egyaránt megismerhetők.

A Múlt-kor applikáció az esztendő minden napján a világtörténelem legérdekesebb eseményeiről, a nap híres szülötteiről és elhunytairól tájékoztat. Az ingyenesen letölthető alkalmazás 9000 bejegyzést jelenít meg az év során.

A szintén ingyenes MEK Book applikációval az Országos Széchenyi Könyvtár Magyar Elektronikus Könyvtárának példányai olvashatók a Windows Phone-alapú okostelefonokon. Az alkalmazás a könyveket a telefonkészülékre tölti le, így a magyar és a világirodalom klasszikusai később internet hozzáférés nélkül is elérhetők.

A Kulturális GPS lehetőséget biztosít az egyes magyar települések múltjának és jelenének megismerésére. Az ingyenesen letölthető applikáció a történelmi Magyarország területén megtalálható kulturális értékek bemutatása mellett, a kiállítások, turisztikai látványosságok és múzeumok földrajzi helyéről, valamint nyitvatartási idejéről is tájékoztatást nyújt.

Szponzorált hirdetések

Nyugdíjba vonul a 41 megapixeles szupermobil

A piac jelenlegi legdurvább kamerás mobilja hamarosan életciklusának végéhez fog érni.

Nyugdíjba vonul a 41 megapixeles szupermobil
Nyugdíjba vonul a 41 megapixeles szupermobil

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Új magyar appok Windows Phone-ra" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál