A mobil a kedvenc életmentő eszközünk

Horváth Balázs - 2012. május 7. | 19:00 tények

Egyre többet használjuk a készülékeket egy fontos kérdés eldöntéséhez vagy segítséghívásra.

Szponzorált hirdetések

Szinte hozzánk nőttek a mobilkészülékek, amivel együtt jár az is, hogy egyre több funkciót vesznek át a korábban használt eszközeinktől. Mindezt csak megerősíti a Pew Research Center felmérése, amiben a kutatók arra voltak kíváncsiak, hogy a felhasználók milyen arányban használják a mobiljukat az úgynevezett „just-in-time" szituációkban.


Ezek azok a helyzetek, amikor akkor és ott keresünk és kapunk információt a telefonunk segítségével. Az USA-ban lefolytatott felmérés keretén belül 2254 felnőtt felelt a kérdésekre, és a mobillal rendelkezők 70%-a, az okostelefon tulajdonosok 87%-a nyilatkozott úgy, hogy használta ilyen célra készülékét az elmúlt 30 napban. Ez önmagában talán nem annyira meglepő, a különböző információforrások megoszlása viszont már egész érdekes.

Legnagyobb arányban a találkozók, megbeszélések leszervezése áll, ezt a megkérdezettek 41 százaléka vetette be erre a célra legjobb barátját, ezt követi 35 %-ban a váratlan helyzetek, problémák megoldása. A „Hova menjünk?" ebédelni, bulizni, moziba, színháza kérdéskör az Egyesült Államokban is népszerű, így ennek mobilos megoldása 30 %-ra rúg, és persze ott van a heves kocsmai viták eldöntésének módja, amihez 27%-ban használták mobiljukat a felmérésben résztvevők.


Szintén mérhető eredményt ért el 23%-ban a sportesemények eredményeinek felkutatása, a közlekedési információk beszerzése (20%), végül talán az egyik legfontosabb, leghasznosabb, a veszélyhelyzetre való segítségkérése, ahol is 19%-ban nyúltak mobiljukért a felhasználók.

Ti az elmúlt 30 napban melyik célra használtátok legtöbbet a mobiljaitokat?

Szponzorált hirdetések

Könnyen kijátszhatók az okos mérőórák

Az energiaszolgáltatás és közmű jövőjét az okos mérőeszközök jelentik - ez szinte minden szempontból helytálló kijelentés, viszont a csalók számára is új lehetőségeket...

Könnyen kijátszhatók az okos mérőórák
Könnyen kijátszhatók az okos mérőórák

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "A mobil a kedvenc életmentő eszközünk" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál