hirdetés

A mobil a kedvenc életmentő eszközünk

Horváth Balázs - 2012. május 7. | 19:00 tények

Egyre többet használjuk a készülékeket egy fontos kérdés eldöntéséhez vagy segítséghívásra.

Szponzorált hirdetések

Szinte hozzánk nőttek a mobilkészülékek, amivel együtt jár az is, hogy egyre több funkciót vesznek át a korábban használt eszközeinktől. Mindezt csak megerősíti a Pew Research Center felmérése, amiben a kutatók arra voltak kíváncsiak, hogy a felhasználók milyen arányban használják a mobiljukat az úgynevezett „just-in-time" szituációkban.


Ezek azok a helyzetek, amikor akkor és ott keresünk és kapunk információt a telefonunk segítségével. Az USA-ban lefolytatott felmérés keretén belül 2254 felnőtt felelt a kérdésekre, és a mobillal rendelkezők 70%-a, az okostelefon tulajdonosok 87%-a nyilatkozott úgy, hogy használta ilyen célra készülékét az elmúlt 30 napban. Ez önmagában talán nem annyira meglepő, a különböző információforrások megoszlása viszont már egész érdekes.

Legnagyobb arányban a találkozók, megbeszélések leszervezése áll, ezt a megkérdezettek 41 százaléka vetette be erre a célra legjobb barátját, ezt követi 35 %-ban a váratlan helyzetek, problémák megoldása. A „Hova menjünk?" ebédelni, bulizni, moziba, színháza kérdéskör az Egyesült Államokban is népszerű, így ennek mobilos megoldása 30 %-ra rúg, és persze ott van a heves kocsmai viták eldöntésének módja, amihez 27%-ban használták mobiljukat a felmérésben résztvevők.


Szintén mérhető eredményt ért el 23%-ban a sportesemények eredményeinek felkutatása, a közlekedési információk beszerzése (20%), végül talán az egyik legfontosabb, leghasznosabb, a veszélyhelyzetre való segítségkérése, ahol is 19%-ban nyúltak mobiljukért a felhasználók.

Ti az elmúlt 30 napban melyik célra használtátok legtöbbet a mobiljaitokat?

Szponzorált hirdetések

Semmitől sem félnek az internetes katonák

Az eddigi világháborúkat még gépfegyverekkel és bombákkal vívták, ma viszont már az internet az egyik legfontosabb hadszíntér. Igazi háborúk, kémjátszmák és terrorcselekmények...

Semmitől sem félnek az internetes katonák
Semmitől sem félnek az internetes katonák

- cikk vége -

Hozzászólások a(z) "A mobil a kedvenc életmentő eszközünk" című cikkhez


hirdetés
hirdetés


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról