Jelentősen nőttek idén a dízelek és a hibridek eladásai arányai

Szőlősi Tibor - 2012. április 23. | 10:00

Ahogy megy fel az üzemanyagok ára, úgy lesz egyre kedvezőbb alternatíva autóvásárláskor a dízel, és a hibrid.

Szponzorált hirdetések

Úgy tűnik, hogy az üzemanyagok árai nemhogy csökkenni, de még stagnálni sem nagyon szeretnének, hiszen idehaza is örömtüzek gyúlnak egy olyan héten, amikor nem emelik a benzin és a gázolaj árát. Többek között ennek tudható be az is, hogy az emberek próbálnak minél kedvezőbb fogyasztással rendelkező autókat vásárolni.

Példának okáért egy Nissan Almera a Renault-féle 1,5 literes dCi-vel egy literrel kevesebb gázolajat fogyaszt, mint az 1,3 literes Suzuki Swift benzinből. Bár a dízelek ára mind használtan, mind újonnan magasabbak, mint a benzineseké, a hétköznapokban azonban jobb az, amikor az ember tudja, hogy fogyasztásban spórolni tudott. Éppen ezért történhetett meg az, hogy 2012-ben az első negyedév mutatói szerint 35 százalékkal több dízel talált gazdára, mint az elmúlt év hasonló időszakában.


 A hibrideknél is hasonló a helyzet, ott januárban 11,4 százalékos, februárban 55,4 százalékos, míg márciusban 39,6 százalékos volt a növekedés. Ugyanakkor az eladások növekedései nem csak az üzemanyagárak mozgásának köszönhetőek, hanem annak is, hogy egyre nagyobb a kínálat a  nem benzines piacon. Az Audi például bejelentette, hogy a tengerentúlon is piacra dobja az A6, A8 és Q5 dízel változatát, ami arrafelé nem annyira megszokott. Az A4 dízel szedán valamikor 2013-ban, vagy 2014-ben fog az USA-ban megjelenni.


Szponzorált hirdetések

A magányos hibridesek húzzanak vissza a többiek közé

Ha a sofőr egyedül autózik, akkor egy hibridben se haladhasson jobban, mint belsőégésű társai.

A magányos hibridesek húzzanak vissza a többiek közé
A magányos hibridesek húzzanak vissza a többiek közé

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
hibrid
Audi
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Jelentősen nőttek idén a dízelek és a hibridek eladásai arányai" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál