Net- és telefonadóval sújtana bennünket a minisztérium

Horváth Balázs - 2012. április 20. | 14:00 mobil

A kiszivárgott információk szerint 40-50 milliárd forint plusz bevételre számítanak az új adó bevezetése nyomán.

Szponzorált hirdetések

Épphogy csak elültek a viharok a sárgacsekk-adóval kapcsolatban, az Origo értesülései szerint új, szinte mindenkit érintő terhekre számíthatunk. A meg nem nevezett minisztériumi hírforrás szerint a gazdasági minisztérium (NGM) azt javasolja a kormánynak, hogy adóztassanak meg minden vezetékes és mobiltelefonálást, valamint internetforgalmat az országban.


Az újabb és újabb adókra azért van szükség, mert az idei és a jövő évi költségvetési hiány több százmilliárdos hiányát fedezni kell valamilyen módon. A Matolcsy tárcája által javasolt adó ugyanazon metódus alapján működne, mint a sárga csekkes megvonás. A plusz terheket a végfelhasználó fizeti, vagyis az, aki telefonál, internetezik, vagy akár SMS-t küld. Az összeget pedig a szolgáltatók teszik hozzá minden hónapban a számlához, vagyis rajtuk keresztül fizetjük majd be. Az Origo szerint arról még nincs további információ, hogy pontosan mekkora lesz az adó mértéke és az sem világos, hogy az adatforgalom, vagy perc alapon történik majd a kiszámítása.

Minden ilyen mozdulatért fizethetünk

Minden ilyen mozdulatért fizethetünk


Az Origo forrásainak beszámolója szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium az elképzelést megosztotta az Európai Bizottság küldöttségével is, akik arra kérték a minisztérium munkatársait, hogy további kalkulációkkal támasszák alá a remélt bevételek megalapozottságát. Az indítványt jövő héten tárgyalhatja a kormány az egyéb megtakarításokkal is foglalkozó konvergencia programmal együtt.

Szponzorált hirdetések

Letarolta az internetet a foci VB

A vasárnap esti döntővel zárult futball világbajnokság nemcsak tévé, hanem internet fronton is remek számokat produkált.

Letarolta az internetet a foci VB
Letarolta az internetet a foci VB

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Net- és telefonadóval sújtana bennünket a minisztérium" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál