100 000 Apple gép még mindig fertőzött

Váraljai Krisztián - 2012. április 18. | 16:04 Apple vírus

A Symantec felmérése szerint még mindig rengeteg vírusos gép van világszerte.

Szponzorált hirdetések

Mi is beszámoltunk az Apple OS X-et érintő járványról, mely számtalan gépet fertőzött meg. A Java-ban található sebezhetőséget azóta az Apple javított, egy gyorsfixen keresztül, viszont ez valamilyen okból kifolyólag még nem jutott el mindenkihez. A Symantec felmérése szerint, a körülbelül 600,000 fertőzött gép több mint háromnegyede már tiszta, de a 100 000-es szám még mindig igen magas. Ha az elmúlt napok tendenciája folytatódik, akkor elvileg pár napon belül ez az érték akár már 50 000 alá is csökkenhet.


A helyzet Windows-os körökben nem ismeretlen, sőt - ha csak 600 000 fertőzött gép lenne, nagyon boldog világban élnénk - Apple-ös tekintetben viszont ez az egyik eddigi legnagyobb fertőzés. Soha nem szorult az Apple még vírusíró fejlesztésre, ám most ez történt.


Aki esetleg nem futtatta volna le az eltávolító eszközt, az keresse fel az App Store-t, vagy pedig innen töltse le az alkalmazást, mely pillanatok alatt megtisztítja az OSX-et.

Szponzorált hirdetések

Okos kütyü véd a fulladástól

Az okos kiegészítők között most már olyat is találunk, amely vészjelzést küld a telefonra, ha viselője túl sokáig van víz alatt.

Okos kütyü véd a fulladástól
Okos kütyü véd a fulladástól

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
Apple
vírus
OS X Lion
Ezt olvastad már?

Milyen mosógépet vegyünk?

Hozzászólások a(z) "100 000 Apple gép még mindig fertőzött" című cikkhez