A Google jövőszemüvege máris kihívóra akadt

Horváth Balázs - 2012. április 13. | 11:34 Google Tudomány

A Pentagon egy teljes szállítmányt rendelt meg abból a rendszerből, ami kontaktlencsét használ a kép kivetítésére.

Szponzorált hirdetések

A Google nemrég megszellőztetett Project Glass fejlesztése most ráirányítja azokra a cégekre a figyelmet, akik már régóta ilyen jellegű termékekkel foglalkoznak. A legutóbbi ilyen az Innovega vállalat iOptik nevű fejlesztése, ami szintén a kiterjesztett valóság képének megjelenítésére alkalmas, csak azt kiegészítik egy speciális kontaktlencsével is.


Az Innovega fejlesztési vezetője arról beszél a videóban, hogy a szem elé projektált képekkel az a probléma, hogy a szem csak nagyon nehezen képes fókuszálni rá, úgy pedig főleg nem megy, ha közben a perifériás látásnak is működnie kell. Itt is arról van szó, hogy a képet egy szemüveg lencséire vetítik ki, de a kontaktlencse segít abban, hogy a használója a kivetített képre és a környezetére egy időben tudjon fókuszálni és koncentrálni.


Az USA hadseregének katonái eddig is használtak olyan eszközöket, amelyek plusz információkkal látták el őket bevetés közben, csak éppen ezek eddig nehéz és bonyolult eszközök, kiegészítők voltak. Nem véletlen, hogy a Pentagon (vagyis az USA Védelmi Minisztériuma) lát fantáziát az iOptikban. Az Innovega vezetősége nem ok nélkül örül a megrendelésnek, mert az ebből származó bevételből folytatódhatnak a kísérletek, fejlesztések, amelyek a hétköznapi használatra (3D filmnézés, játék) tennék alkalmassá a rendszert.
(A mi kérdésünk már csak az, hogy milyen lehet a Project Glass, ha ezek szerint egy ilyen megoldáshoz kontaktlencsére van szükség?)
Szponzorált hirdetések

Akár égést is okozhat az okosóra

Az LG okosórája szó szerint égető problémával küzd, melyet azonban szerencsére gyorsan orvosolt a gyártó.

Akár égést is okozhat az okosóra
Akár égést is okozhat az okosóra

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "A Google jövőszemüvege máris kihívóra akadt" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál