Mobil kütyükre fókuszálnak a hackerek

Horváth Balázs - 2012. április 4. | 13:04 tények

Május 10-én ismét megrendezik a tavaszi Ethical Hacking konferenciát.

Szponzorált hirdetések

Május 10-én ismét megrendezik a már szokásosnak mondható tavaszi Ethical Hacking konferenciát, ahol az etikus hackerek legjobbjai élő demókon keresztül mutatnak be friss IT-biztonsági problémákat. Idén többek között az egyre inkább meghatározó technológiák (tabletek, RFI-chipek, mobil adatátviteli hálózatok) biztonsága lesz terítéken.


A NetAcademia Oktatóközpont által rendezett konferencia témái között az iPad-alkalmazások feltörhetősége és az RFID biztonsága egyaránt helyet kap. Több olyan törést is bemutatnak az előadók, melyeket eddig még nem ismertettek máshol. A konferencián többek között előad Dr. Bencsáth Boldizsár, a BME HIT CrySyS Lab vezetője, a Duqu-férget felfedező magyar kutatócsoport vezetője, aki egy igen trükkös behatolási technikát mutat be az ártalmatlannak tűnő, tehát minden tűzfalon átengedett DNS-lekérdezések átalakításával.


Idén először foglalkoznak a böngészők bővítményeinek biztonsági szerepével, mely egy olyan terület, ahol a kártékony kódok egyelőre szabadon terjedhetnek. Balázs Zoltán, a Deloitte vezető tanácsadója saját fejlesztésű kártékony böngészőbővítményeken mutatja be az eddig fel nem ismert biztonsági sérülékenység erejét.

Az egyre inkább teret nyerő mobil eszközök biztonságos használatát illetően Kovács Zsombor mutat majd egy elgondolkodtató iPades példát, hogy lássuk, hogyan kerülhető meg egy alapvetően minden szempontból megbízhatónak hitt alkalmazás, míg Veres-Szentkirályi András, a Silent Signal IT biztonsági szakértője a rövidesen mindent elborító RFID-lapkák biztonsági határait feszegeti.

Szponzorált hirdetések

Kínai hackerek négy hónapon át támadták a New York Times gépeit

Többek közt a neves lap minden egyes dolgozójának jelszavát is sikerült megszereznie a hackereknek.

Kínai hackerek négy hónapon át támadták a New York Times gépeit
Kínai hackerek négy hónapon át támadták a New York Times gépeit

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Mobil kütyükre fókuszálnak a hackerek" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál