Facebook profiljuk törlésére kötelezték a diákokat

Horváth Balázs - 2012. március 30. | 13:03 közösség

Egy lányiskola diákjainak el kell magukat távolítaniuk magukat az oldalról, hogy ne sértsék az iskola szabályait.

Szponzorált hirdetések

Ha azt gondoltuk volna, hogy a Facebook használat, illetve maga a fiók mindenkinek járó kiváltság, érdemes felülvizsgálni a nézeteinket. Egy brooklyni zsidó lány középiskola diákjait arra kötelezték ugyanis, hogy haladéktalanul töröljék a Facebook profiljukat, mivel annak fenntartása ellenkezik az iskola szabályaival.


A Beis Rikvah Középiskola igazgatója, Benzion Stock állítása szerint a diákok az iskolába való belépéskor aláírtak egy szerződést, és tisztában kellett lenniük az abban foglaltakkal, vagyis azzal, hogy nem lehetnek tagok az közösségi oldalon. „A vallási közösségünk tagjai nem lehetnek az interneten, különösen nem a Facebookon. A lányok ezt elejétől kezdve tudták, figyelmeztettük rá őket, oktattuk őket erre, ennek ellenére többen figyelmen kívül hagyták az intelmeket", folytatja az intézmény igazgatója. Stock szerint egy Facebook fiók fenntartása ellenkezik a mérsékletességgel, és egy zsidó fiú vagy lány nem engedheti meg magának, hogy tagja legyen a közösségi oldalnak.

Fotó: www.crownheights.info

Fotó: www.crownheights.info


A középiskola korábban is szembeszállt a Facebookkal, illetve az azt használó diákokkal: pár nappal korábban az összes 11-ik osztályba járó lányt kivették az órájukról, eléjük tettek egy papírt, amiben az állt, hogy törlik a Facebook profiljukat, és fizetnek 100 dollár büntetést, és amennyiben ennek nem tesznek eleget, elbocsátják őket az iskolából. Nagy felháborodást okozott a szülők és diákok körében az eljárás, hiszen éppen az iskola vezetése bátorította a diákokat korábban, hogy hozzanak létre Facebook profilt egy jótékonysági akcióban való részvétel miatt. Az iskola vezetése szerint ők egyáltalán nem a diákokat, hanem kizárólag a szülőket kérték fel erre.

Szponzorált hirdetések

Visszakozik a Google, egyedül marad a Facebook

Máshogy csináljuk, még jobban csináljuk, majd mi megdöntjük a Facebook egyeduralmát! Ilyen szép, nagy tervekkel indult a Google Plus, amely a jelek szerint lassacskán elfogadja a tényeket,...

Visszakozik a Google, egyedül marad a Facebook
Visszakozik a Google, egyedül marad a Facebook

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
közösség
Facebook
törlés
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Facebook profiljuk törlésére kötelezték a diákokat" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál