A munkahelyünk kérheti Facebook jelszavunkat?

Váraljai Krisztián - 2012. március 24. | 08:00 közösség

A Facebook nyomatékosan kéri a munkáltatókat, hogy ne tegyenek így.

Szponzorált hirdetések

Számos jelentés jutott el a népszerű közösségi oldalhoz, amiből kiderült, hogy rengeteg munkáltató, főleg nyugaton, a jelentkezőtől az önéletrajza, és egyéb adatai mellett bekéri a Facebook jelszavát is. Néhány esetben egyéb oldalakhoz is kérnek elérést, mint például a Twitter.

A Facebook munkatársai egy blogpostban kérnek minden felhasználót, hogy semmi esetben se adják ki accountjuk adatait, még ilyen esetben sem, ugyanis amit kér a munkáltató, az az adatvédelmi intézkedések ellen szól.


Mi sem tartjuk éppen szerencsésnek, hogy ilyen szinten ellenőrizni próbálják a jelölteket - nagyon komolyan megsértik ezzel a személyes jogokat. Arról már ne is beszéljünk, hogy ha a delikvens nem adja át az accountját, akkor erre fel el is utasíthatják a jelentkezését, ha viszont belemegy, akkor minden személyes beszélgetéséhez, és egyéb adataihoz hozzáfér a főnök.
Ti mit szólnátok, ha a szeretett, vagy éppen annyira nem túl kedvelt felettesetek unalmas perceiben a Facebook oldalatokon randalírozna?

Szponzorált hirdetések

Visszakozik a Google, egyedül marad a Facebook

Máshogy csináljuk, még jobban csináljuk, majd mi megdöntjük a Facebook egyeduralmát! Ilyen szép, nagy tervekkel indult a Google Plus, amely a jelek szerint lassacskán elfogadja a tényeket,...

Visszakozik a Google, egyedül marad a Facebook
Visszakozik a Google, egyedül marad a Facebook

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
közösség
Facebook
jelszó
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "A munkahelyünk kérheti Facebook jelszavunkat?" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál