Robotfodrász nyírja a bátor delikvenst

Horváth Balázs - 2012. március 22. | 14:03 Tudomány

Az eredmény még messze van a tökéletestől, és még azt sem mondhatnánk, hogy hamarosan kiforrhat a technológia.

Szponzorált hirdetések

A tudomány előrehaladásának érdekében sok minden fel kell áldozni a technológia és a kísérletezés oltárán. Az ember családjára, szórakozására fordított idején kívül ott vannak az anyagi áldozatok, illetve az is, hogy valakinek tar kopaszra nyírja a fejét egy robot.


Ez a helyzet az Intelligent Automation Inc. nevű fejlesztő csapat esetében is, és azért persze van értelem is az értelmetlennek tűnő akció hátterében. Méghozzá egy nagyon komoly és értékes kezdeményezés, ami a St. Baldrick Alapítványtól származik. A szervezet évek óta végez közösségi hajnyírásokat, ráirányítva a figyelmet a hajukat elveszítő gyermekekre és közben pénzt gyűjtve a gyerekek gyógyítására.


Ebben az akcióban vállalt szerepet az IAI, de úgy csavartak egyet a történeten, hogy a maguk által tervezett, három karral és ugyanennyi kamerával rendelkező robottal végezték el a munkát. A haját elveszíteni készülő önkéntes mosolya nem mondható természetesnek a felvételen, a végeredmény sem tökéletese éppen, de a jótékonyság érdekében ezt az apró kellemetlenséget könnyedén el lehet viselni.

Szponzorált hirdetések

Lebénult gyerek rúgja a VB kezdőrúgását

A tudomány néha tényleg csodákra képes, például járáshoz segítheti azokat, akik erre valamiért sosem lennének képesek. Sőt, néha kissé többet is lehetővé tesz.

Lebénult gyerek rúgja a VB kezdőrúgását
Lebénult gyerek rúgja a VB kezdőrúgását

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Robotfodrász nyírja a bátor delikvenst" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál