FBI: a hackerek lesznek az új terroristák

Szőlősi Gábor - 2012. március 4. | 13:55 tények

Már a szervezet összes irodájában található internetes bűntényekkel foglalkozó munkacsoport.

Szponzorált hirdetések

Robert Mueller, az FBI igazgatója csütörtökön az RSA Digital Security Conference-en tartott előadásában elsőre kissé meredeknek tűnő kijelentést tett, hiszen állítása szerint a terroristákat háttérbe szorítva az elkövetkező években a hackerek fognak az Egyesült Államok első számú közellenségeivé válni.Ezzel együtt Mueller felszólította a biztonsági cégek képviselőit, hogy védjék meg Amerika digitális infrastruktúráját a rosszindulatú hackerektől, továbbá a külföldi kormányok által pénzelt internetes támadásoktól.

Az úriember szerint az USA kormánya, és természetesen a magánkézben lévő vállalkozások is folyamatosan adatokat, ötleteket, pénzt, és versenyképességet veszítenek a hackerek miatt, ezen állapotnak pedig csak komoly összefogással lehet véget vetni.

Ezen felül megemlítette, hogy már az FBI összes irodájában található speciálisan kiképzett, kimondottan internetes bűntényekkel foglalkozó csoport, akik a betörések mellett a legkülönfélébb online visszaélések elkövetőire vadásznak.

Szponzorált hirdetések

Edward Snowden azt üzente: szivárogtassatok még!

Az amerikai kormányzati adatokat kiszivárogtató Snowden videóüzenetben lázította a világ hackereit további titkok felfedésére.

Edward Snowden azt üzente: szivárogtassatok még!
Edward Snowden azt üzente: szivárogtassatok még!

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "FBI: a hackerek lesznek az új terroristák" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál