Újabb botrányt robbantana a WikiLeaks?

Nagy Balázs András - 2012. február 27. | 15:00 Bulvár tények

Korrupció és bennfentes kereskedelem: legalább ennyit ígér a WikiLeaks legújabb akciója során megszerzett dokumentumcsomag.

Szponzorált hirdetések

A Strategic Forecasting Inc., avagy közismertebb nevén egyszerűen „Stratfor” egy 1996-ban alapított globális, civil hírszerző cég. A vállalat egyes források szerint több Fortune 500 vállalatnak, valamint kormányzati hivataloknak is szolgáltat, bár a tényleges klientúrája érthető okokból titkos. Ami biztos, az az, hogy többször is felmerült a nevük a médiában, így a CNN, a Bloomberg, a Reuters és a BBC hasábjain is megbízható forrásként tüntették fel őket.


December huszonnegyedikén azonban az Anonymous hacker-kollektíva tagjai feltörték a cég weboldalát, és hitelkártyaadatokat loptak el annak szervereiről. A hackerek saját közleményük szerint megszerezték a kliensek listáját is, a hitelkártyaadatokat felhasználva pedig több jótékonysági szervezetnek utaltak át adományokat. Állításuk szerint mintegy kétszáz gigabájt adatot loptak el, mivel a cég „semmit sem tudott az adatbázis biztonságról”, így például a jelszavak sem voltak titkosítva, amely bármilyen, biztonsági cégnek égetően ciki.

Most pedig jött a hidegzuhany: a WikiLeaks ugyanis nem kevesebb, mint ötmillió belső céges e-mailt hozott nyilvánosságra a mai napon. Ezen üzenetek közt mindent megtalálható, az informátoroktól azok kifizetéséig és a különböző „fizetés mosási” technikákig. Emellett négyezer üzenet említi a WikiLeaks illetve Julian Assange nevét, amely a szervezet szerint azt bizonyítja, hogy rájuk szállt az amerikai kormány.

Akit érdekelnek a leveleket itt találhatja őket teljes egészükben.

Szponzorált hirdetések

A kalózok jövőre lenyomják Angliát

A mai kalózok nem hajókat csáklyáznak meg, hanem filmeket, zenéket, szoftvereket töltenek le és osztanak meg illegálisan. Az angolok már nem küzdenek ellenük.

A kalózok jövőre lenyomják Angliát
A kalózok jövőre lenyomják Angliát

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Újabb botrányt robbantana a WikiLeaks?" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál