hirdetés

Úton az Androidos kijelző-szemüvegek?

Nagy Balázs András - 2012. február 22. | 15:00 Android pletyka kütyü GPS Google

A Sony tavaly bemutatott bumfordi modellje után a legújabb hírek szerint a Google is kedvet kapott a fejre erősíthető kijelzőkhöz.

Szponzorált hirdetések

A Google-től érkező kijelzővel integrált szemüvegek ötletét először a 9 to 5 Google rebesgette meg, még tavaly. Most azonban a New York Times szerint nem egyszerűen gondolkozik rajta a cég, hanem még az idei év végig piacra is dobja majd őket.


A NYT forrása „több, a projektet ismerő Google alkalmazott”, és értesüléseik szerint a szemüveg Androidon alapul majd, 3G vagy 4G mobilkapcsolattal rendelkezik, GPS-szel és több másik szenzorral. Emellett nagyjából annyiba fog kerülni, mint egy mai okostelefon, amely Amerikában $250 és $600 közti árat jelent. A kütyüben egy kis felbontású kamera is bekerül, amely a felhasználó környezetét ellenőrzi, és segít a releváns információk valós időben történő pontos kihelyezésére.


A források szerint a Google mindezek ellenére kiemelt fontossággal kezeli a leendő felhasználók adatainak védelmét, valamint a kamera által felvettekét is. Azaz lehet, hogy például kap a kütyü  az orrunk tetejére egy erős piros ledet, mint a videokamerák.

A Times szerint a projek vezetője Sergey Brin, és Steve Lee, a Latitude alkotója is a projekten dolgozik. Emellett a Google egyfajta nyílt kísérletként tekint a projektre, amelyhez bárki csatlakozhat. Jelenleg a cég még csak üzleti modellt sem gondolt a szemüveg-kijelzők mögé, amely azonban arra enged következtetni, hogy az óriási marketingkampánnyal nyakon öntött, mindenki életét megváltoztatni kívánó termék helyett inkább hobbiprojekt az egész.

Szponzorált hirdetések

Az Amazont célozza meg saját táblagépével a Google

A saját piacán akar az Amazonnak odaverni a keresőóriás!

Az Amazont célozza meg saját táblagépével a Google
Az Amazont célozza meg saját táblagépével a Google

- cikk vége -

Hozzászólások a(z) "Úton az Androidos kijelző-szemüvegek?" című cikkhez


hirdetés
hirdetés


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról