Úton az Androidos kijelző-szemüvegek?

Nagy Balázs András - 2012. február 22. | 15:00 Android pletyka kütyü GPS Google

A Sony tavaly bemutatott bumfordi modellje után a legújabb hírek szerint a Google is kedvet kapott a fejre erősíthető kijelzőkhöz.

Szponzorált hirdetések

A Google-től érkező kijelzővel integrált szemüvegek ötletét először a 9 to 5 Google rebesgette meg, még tavaly. Most azonban a New York Times szerint nem egyszerűen gondolkozik rajta a cég, hanem még az idei év végig piacra is dobja majd őket.


A NYT forrása „több, a projektet ismerő Google alkalmazott”, és értesüléseik szerint a szemüveg Androidon alapul majd, 3G vagy 4G mobilkapcsolattal rendelkezik, GPS-szel és több másik szenzorral. Emellett nagyjából annyiba fog kerülni, mint egy mai okostelefon, amely Amerikában $250 és $600 közti árat jelent. A kütyüben egy kis felbontású kamera is bekerül, amely a felhasználó környezetét ellenőrzi, és segít a releváns információk valós időben történő pontos kihelyezésére.


A források szerint a Google mindezek ellenére kiemelt fontossággal kezeli a leendő felhasználók adatainak védelmét, valamint a kamera által felvettekét is. Azaz lehet, hogy például kap a kütyü  az orrunk tetejére egy erős piros ledet, mint a videokamerák.

A Times szerint a projek vezetője Sergey Brin, és Steve Lee, a Latitude alkotója is a projekten dolgozik. Emellett a Google egyfajta nyílt kísérletként tekint a projektre, amelyhez bárki csatlakozhat. Jelenleg a cég még csak üzleti modellt sem gondolt a szemüveg-kijelzők mögé, amely azonban arra enged következtetni, hogy az óriási marketingkampánnyal nyakon öntött, mindenki életét megváltoztatni kívánó termék helyett inkább hobbiprojekt az egész.

Szponzorált hirdetések

Órák kérdése: összezördült a Google és a Samsung

Aki nem lép egyszerre, a Google rászól érte: az androidért felelős vállalat nem örül, hogy a Samsung külön utakon jár az okosórák terén.

Órák kérdése: összezördült a Google és a Samsung
Órák kérdése: összezördült a Google és a Samsung

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Úton az Androidos kijelző-szemüvegek?" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál