Egyre több fiatal látogat erotikus oldalakat

Balogh Csaba - 2012. február 13. | 09:00 laptop

Lengyelországban egy év alatt 20 százalékkal nőtt a gyermekek jelenléte a neten, és 40 százalékkal többen látogatnak erotikus honlapokat. Mindezt úgy, hogy az ország a katolikusabbak közül való.

Szponzorált hirdetések

A Lengyel Internetkutató Társaság (PBI) és a Gemius közös felmérése szerint a 38 milliós országban 1.3 millió gyermek netezik naponta. A 7-14 éves korosztálynak több mint fele tartozik ebbe a csoportba, csaknem 80 százalékuk hetente többször használja a világhálót. Ugrásszerűen nőtt a felnőtt tartalmak iránti érdeklődés is, mert 2011-ben már csaknem egymillió gyereket vonzottak.

A világháló veszélyeit felmérő alapítvány, a Kid Protect kutatói kimutatták, hogy a lengyel gyermekek csaknem 80 százalékának volt része negatív élményben az interneten. Több mint felük egyebek közt zsarolás vagy kibertámadás áldozatául esett, de nagy részük nem értesítette erről sem a szüleit, sem más ismerős felnőttet.


A bántalmazott gyermekeket és családtagjaikat támogató alapítvány (Dzieci Niczyje) pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy már a legkisebbek is gyakran látogatják a világhálót. A becslések szerint az óvodások (4-6 évesek) harmada hetente legalább egyszer csaknem egy órát internetezik.

A gyermekek aktív résztvevői a virtuális világnak, hiszen már a tíz éven aluliak is gyakran saját okostelefonnal vagy számítógéppel rendelkeznek. A felmérések szerint csaknem minden szülő tisztában van a világhálón ólálkodó veszélyekkel, de harmaduk sosem világosította fel gyermekét a biztonságos internethasználat szabályairól.

Szponzorált hirdetések

Letarolta az internetet a foci VB

A vasárnap esti döntővel zárult futball világbajnokság nemcsak tévé, hanem internet fronton is remek számokat produkált.

Letarolta az internetet a foci VB
Letarolta az internetet a foci VB

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Egyre több fiatal látogat erotikus oldalakat" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál