Szomorúak a gyerekek, ha nincs internet

Balogh Csaba - 2012. február 1. | 09:00 laptop mobil tények tablet

Szomorúnak és magányosnak éreznék magukat internetkapcsolat nélkül a 12 éves, vagy annál fiatalabb brit gyerekek - derült ki egy friss felmérésből.

Szponzorált hirdetések

A Digital Futures elnevezésű felmérés összesen ezer brit fiatal bevonásával készült. A cél annak kiderítése volt, hogy milyen hatással van az internet a nyolc és tizenhat éves kor közötti résztvevők életére. Az eredmények szerint a nettől való érzelmi függőség a tinédzserek körében a legerősebb.

A 12 éves, vagy annál fiatalabb gyerekek 49 százaléka szomorúnak, és a korcsoportba tartozók közül minden ötödik kifejezetten magányosnak érezné magát internetkapcsolat nélkül. A 12 és 16 éves kor közötti résztvevőknél ugyanezek az arányok 60 százalék, illetve 48 százalék voltak. A brit Intersperience nevű kutatócég által készített felmérés szerint már a kétévesek is rájárnak a családi táblagépre, illetve a kamaszok a mobilok elsőszámú felhasználói.


A 12 éves kor alatti résztvevők a tapasztalt netezők közé kerültek: 74 százalékuk játszik online játékokkal, 65 százalékuk használja az internetet a házi feladat elkészítéséhez, és több mint egyharmaduk csatlakozik fel a netre, ha vásárolni vagy eladni akar valamit. A kutatás megállapítása után felmerül a megválaszolatlan kérdés: mégis mit akar “vásárolni vagy eladni” egy 12 év alatti gyerek?

A cég összevetette az adatokat a felnőttek digitális függőségét vizsgáló korábbi kutatásával, és azt az eredményt kapta, hogy a nyolc és 11 éves kor közötti fiatalok több napi teendőt végeznek online, mint a felnőttek.

Szponzorált hirdetések

Tech-elsők, avagy miből lett a cserebogár?

Manapság már nem lehet új dolgokat kitalálni, ráadásul egy bénán összetákolt ötletből sosem lesz igazán nagy durranás? Ha valaki így gondolkozik, mutatunk néhány olyan...

Tech-elsők, avagy miből lett a cserebogár?
Tech-elsők, avagy miből lett a cserebogár?

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Szomorúak a gyerekek, ha nincs internet" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál