Meghekkelték jegyeiket a diákok

Nagy Balázs András - 2012. január 29. | 12:00 Bulvár

Néhány gimnazista diák meglehetősen egyedi módszerrel szerzett jobb jegyet magának és fizetős társaiknak.

Szponzorált hirdetések

Három gimnazistát tartóztattak le a kaliforniai Palos Verdes Gimnáziumból, miután kiderült: egy ideje alantas módszerekkel javították saját jegyeiket, valamint ezen szolgáltatásokat már pénzért is kínálták társaiknak. Ez is lett a vesztük: egy olyan diák is értesült a lehetőségről, aki társulás helyett inkább a tanárokhoz ment.


Az egyébként is kiemelkedően jó tanulók a rendőrség szerint először betörtek a gondnok irodájába, lemásolták a főkulcsot, ezzel pedig hozzáférhettek az össze tanteremhez. Ezt arra használták fel, hogy négy tanár gépére billentyűzet-figyelő kémszoftvert telepítsenek, és a központi fájlokhoz is hozzáférhessenek.

Az ifi banda ügyelt arra, hogy ne tűnjön fel túlságosan a manipuláció: az eredményeiket csak éppen annyira emelték meg, hogy egy jeggyel jobbat kapjanak. Emellett pedig a kulccsal legalább húsz tesztet idő megnéztek, majd otthon megoldották és eladták iskolatársaiknak. Az igazgató szerint ráadásul a három diákkal korábban semmilyen probléma nem akadt – éppen ellenkezőleg. Az iskola végül egyiküket lopott áruk elfogadásáért megfedte, míg a másik kettőt eltanácsolták.

Szponzorált hirdetések

Facebookon zsarolták, 22 millió forintot bukott

A közösségi hálózatok a jelek szerint remek vadászterületet biztosítanak a zsarolók számára.

Facebookon zsarolták, 22 millió forintot bukott
Facebookon zsarolták, 22 millió forintot bukott

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Meghekkelték jegyeiket a diákok" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál