4,5 millió hazai internetező, gyorsan nő az idősek száma

Balogh Csaba - 2012. január 19. | 09:00 laptop

Magyarországon mintegy 4,5 millióan interneteznek az NRC piackutató friss felmérése szerint. Miközben a fiatalok körében szinte mindenki használja a világhálót, egyre több idős ember is csatlakozik rá.

Szponzorált hirdetések

Az NRC kutatása szerint 2011 harmadik negyedévében a 15-69 éves lakosság körében az internet penetráció elérte a 61 százalékot. A növekedéssel párhuzamos tendencia, hogy egyre gyakoribb az internethasználat: a rendszeresen naponta internetező 15-69 évesek száma elérte a 3 milliót.

Jóllehet az összes korosztályban dinamikusan nőtt az internethasználat, az idős, 50 és 69 év közötti netezők száma több mint másfélszeresére nőtt az utóbbi 3 évben. Ebben a korosztályban azonban még így is csak minden harmadik magyar lakos tekinthető netpolgárnak, ami azt jelenti, hogy jelentős növekedési potenciál rejlik még ebben a korcsoportban. Ugyanakkor a legfiatalabb korosztály lassan kezdi elérni a telítettségi szintet, a 15-24 évesek körében tízből kilencen használják a világhálót.


A kereskedelmi szempontból legfontosabb, 18-49 éves szegmens háromnegyede érhető el az interneten keresztül. A fiatalabb, vagy magasabb státusú részszegmensekben pedig még ennél is magasabb a penetráció szintje.

Az NRC mérései szerint a heti rendszerességgel internetezők 24 százaléka legalább alkalmanként használja a mobilnetet. Folyamatosan nő azok aránya is, akik közvetlenül a mobiljukon interneteznek. A felmérés tanúsága szerint a heti rendszerességgel internetezők 20 százaléka böngészget mobilján legalább alkalmanként, és összességében az internetezők 33 százaléka használ valamilyen mobilinternet-elérést.

Szponzorált hirdetések

Letarolta az internetet a foci VB

A vasárnap esti döntővel zárult futball világbajnokság nemcsak tévé, hanem internet fronton is remek számokat produkált.

Letarolta az internetet a foci VB
Letarolta az internetet a foci VB

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
laptop
internet
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "4,5 millió hazai internetező, gyorsan nő az idősek száma" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál