CES 2012: mindent mindennel összekapcsol a Samsung

Balogh Csaba - 2012. január 11. | 09:00 laptop tv CES 2012

A Samsung az idei Consumer Electronics Show-n a különböző termékkategóriák összekapcsolhatóságára helyezi a hangsúlyt.

Szponzorált hirdetések

A Samsung nagy előnye, hogy a tévéktől kezdve a telefonokon, táblagépeken, számítógépeken, kamerákon át a hűtőkig tényleg szinte mindent gyárt. A potenciálisan tehát a legtöbb készüléket összekapcsolni képes gyártó szeretné is kihasználni ezt az előnyét, így a 2012-es CES szakkiállításon a dél-koreaiak több olyan terméket is bemutattak, melyek nemcsak önálló termékként, hanem rögtön egy összekapcsol rendszer részeként is értelmezhetők. A következő újítások kaptak kiemelkedő hangsúlyt.

A Samsung ES9000 OLED SMART TV, a CES Innovációs Díjának nyertese az egymással összekapcsolható digitális eszközök között központi szerepet tölt be, és olyan újdonságokkal büszkélkedhet, mint a hangvezérlés, arcfelismerés, vagy a gesztusokkal irányítható felhasználói felület. Az ES9000 a világ legnagyobb, és egyben a Samsung első Super OLED TV-je, amely mindössze egyetlen üvegtáblából áll. Az 55 hüvelykes, 140 centiméteres képátlójú készülék a gyártó szerint “a jövő televíziója”.

A Samsung új, wifis SMART kamerái közül az első a WB850F, amely kis méretben egyesíti a jó képminőséget a széles zoomtartománnyal és a wifis kapcsolódás lehetőségével. A fényképező megkapta a Samsung BSI CMOS szenzor technológiáját is, ez gyenge fényviszonyok között csökkenti a képzajt és a torzítást. A képek a 3 colos, VGA feltontású AMOLED kijelzőn nézhetők meg és/vagy wifi kapcsolaton átküldhetők a Samsung saját, 5 gigás ingyenes tárhelyet biztosító AllShar Play megoldására, vagy a Microsoft SkyDrive-ra.

A Samsung 9-es sorozatú notebookja néhány napon után elrontotta az Acer örömét. Nemrég ugyanis a legvékonyabb pontján 15 mm-es, a CES előzöngéjeként bejelentett Acer Aspire S5 volt a világ legvékonyabb laptopja. A Samsung Series 9 új modelljei azonban még ennél is kevésbé vastagok: a 13 colos modell 12.9, a 14 colos verzió pedig 14.9 mm vékony. A második generációs Intel Core i5 processzorral, akár 8GB memóriával és 128GB-os SSD-vel érkező notebookok egész biztosan nem lesznek olcsók, prémium kategóriás gépekről van szó.
Az aktuálisan legvékonyabb laptop

Az aktuálisan legvékonyabb laptop


A Samsung a háztartási termékek körében is megújította termékkínálatát. Az alkalmazásokkal bővíthető LCD kijelzős hűtőszekrényekhez, vagyis a kétajtós (RSG309) hűtőhöz és a négy ajtós (RF4289) modellhez két újopció, a Facebook és a bevásárlólista jelent meg. Mindkét hűtőszekrény 8 hüvelykes, wifizésre képes, érintőképernyőn keresztül kezelhető. Az alkalmazások segítségével akár a bevásárló lista is megosztható Facebookon a családtagokkal.
Az Over The Range (OTR) mikrohullámú sütő (SMH2117S) egy légkeveréses sütő, egy kenyérpirító, egy mikrohullámú sütő és egy elszívó is egyben. A CES-en öko-dizájn kategóriában Innováció Díjat szerzett, 60 liter belső kapacitású termék főzőlapja LED-es megvilágítással rendelkezik, ami a szintén elérhető Eco Mode-hoz hasonlóan tovább csökkenti az energiafogyasztást. 

Szponzorált hirdetések

Olcsó Ultra HD Samsung tévé a hazai boltokban

A dél-koreai gyártó megkezdte eddigi legolcsóbb 4K televíziós készülékének magyarországi forgalmazását.

Olcsó Ultra HD Samsung tévé a hazai boltokban
Olcsó Ultra HD Samsung tévé a hazai boltokban

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
laptop
Samsung
tv
CES 2012
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "CES 2012: mindent mindennel összekapcsol a Samsung" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál