Bankkártya és NFC nélküli online bolti fizetést hoz a PayPal

Nagy Balázs András - 2011. szeptember 16. | 08:00 Üzleti

Készpénz, előre utalás vagy bankkártya? A PayPal egy új fizetési módot hozna el a boltokba, a bankkártyák átlépésével.

Szponzorált hirdetések

Mobilkódok beolvasásával, és a fizetés mobilszámmal történő jóváhagyásával tudnánk fizetni az új PayPal-os fizetési modellben, bankkártyaolvasó és NFC chipek helyett. Az eladók helyhez kötött reklámokat és kuponokat ajánlhatnának, (hurrá, felugró hirdetések mobilon!) a PayPal pedig „vedd-meg-most-fizess-később” (azaz: hitel) szolgáltatást indítana. Mindezt a mostani limitáló hardveres szükségletek nélkül.


A PayPal korábbi stratégiai felvásárlásai – például a BillMeLater.com („Add később a számlát”) és a Milo.com keresőoldal – teljesen új piaci szegmenst nyithatnak meg a világ legnépszerűbb online bankja – és a felhasználói – előtt.Az új modellnél a fizetéshez csupán be kéne írnunk mobilszámunkat és PIN kódunkat a pénztárnál. Egy másik módszernél a mobillal beolvastatjuk a vonalkódot, és azonnal fizethetünk is. A megoldással persze több extra szolgáltatás is jönne. Amennyiben például nem találunk méretünkben a nekünk tetsző ruhából, pár gombnyomás után mobilunk megmondhatná, hova is kell mennünk érte, vagy megrendelhetjük házhoz szállítással ott helyben.

A megoldás legnagyobb előnye, hogy nem kell új mobilt venni, illetve a kereskedő számára sem elengedhetetlen az új hardver beszerzése, valamin az, hogy a PayPal már most százmillió felhasználóval rendelkezik. Emellett persze hátulütői is akadnak: mégis hányan próbálnak majd kicsempészni mobiljuk felmutatásával (lásd videót) néhány kisebb extra dolgot a boltokból? Emellett a PayPal-t évek óta bírálják amiatt, hogy bárkinek bármikor ok nélkül befagyaszthatja számláját, amely elleni fellebbezési procedúra legalább hosszú, de sokszor egyáltalán nem működik.

Szponzorált hirdetések

Nem akarja, hogy átverjék? Segítünk!

Íme néhány tipp, melyek segíthetenek az online csalások és csalódások elkerülésében.

Nem akarja, hogy átverjék? Segítünk!
Nem akarja, hogy átverjék? Segítünk!

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Bankkártya és NFC nélküli online bolti fizetést hoz a PayPal" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál