Bankkártya és NFC nélküli online bolti fizetést hoz a PayPal

Nagy Balázs András - 2011. szeptember 16. | 08:00 Üzleti

Készpénz, előre utalás vagy bankkártya? A PayPal egy új fizetési módot hozna el a boltokba, a bankkártyák átlépésével.

Szponzorált hirdetések

Mobilkódok beolvasásával, és a fizetés mobilszámmal történő jóváhagyásával tudnánk fizetni az új PayPal-os fizetési modellben, bankkártyaolvasó és NFC chipek helyett. Az eladók helyhez kötött reklámokat és kuponokat ajánlhatnának, (hurrá, felugró hirdetések mobilon!) a PayPal pedig „vedd-meg-most-fizess-később” (azaz: hitel) szolgáltatást indítana. Mindezt a mostani limitáló hardveres szükségletek nélkül.


A PayPal korábbi stratégiai felvásárlásai – például a BillMeLater.com („Add később a számlát”) és a Milo.com keresőoldal – teljesen új piaci szegmenst nyithatnak meg a világ legnépszerűbb online bankja – és a felhasználói – előtt.Az új modellnél a fizetéshez csupán be kéne írnunk mobilszámunkat és PIN kódunkat a pénztárnál. Egy másik módszernél a mobillal beolvastatjuk a vonalkódot, és azonnal fizethetünk is. A megoldással persze több extra szolgáltatás is jönne. Amennyiben például nem találunk méretünkben a nekünk tetsző ruhából, pár gombnyomás után mobilunk megmondhatná, hova is kell mennünk érte, vagy megrendelhetjük házhoz szállítással ott helyben.

A megoldás legnagyobb előnye, hogy nem kell új mobilt venni, illetve a kereskedő számára sem elengedhetetlen az új hardver beszerzése, valamin az, hogy a PayPal már most százmillió felhasználóval rendelkezik. Emellett persze hátulütői is akadnak: mégis hányan próbálnak majd kicsempészni mobiljuk felmutatásával (lásd videót) néhány kisebb extra dolgot a boltokból? Emellett a PayPal-t évek óta bírálják amiatt, hogy bárkinek bármikor ok nélkül befagyaszthatja számláját, amely elleni fellebbezési procedúra legalább hosszú, de sokszor egyáltalán nem működik.

Szponzorált hirdetések

Világhódításra készül a magyar ötlet

Nemzetközi vizekre evez a világ első online hajóbérlési piactere, melynek a több milliárd dolláros piacon egyelőre nincs is igazi versenytársa.

Világhódításra készül a magyar ötlet
Világhódításra készül a magyar ötlet

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Bankkártya és NFC nélküli online bolti fizetést hoz a PayPal" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál