Kézírást és/vagy gépírást kell tanítani?

Balogh Csaba - 2011. augusztus 31. | 09:00

A digitális eszközök miatt sokan hanyagolják a kézírást, ami főleg akkor jelent gondot, amikor valakinek éppen írni kellene megtanulnia. Valahol a kézírást szorgalmazzák, máshol pedig inkább gépírást tanítanak.

Szponzorált hirdetések

A számítógépek, mobiltelefonok és más digitális eszközök mindennapos használata következtében a kínai fiataloknak egyre kevésbé megy a kézírás, így a héten kezdődő tanévben az általános és középiskolákban növelik az írásórák számát. Az általános iskolák 3-6. osztályában mostantól heti egy alkalommal kötelező lesz a szépírás, a középiskolások számára pedig választható kurzus a kalligráfia.

Ennek épp az ellenkezőjéről szóltak nemrég az Amerikai Egyesült Államokból érkező hírek: nemrég Hawaii és Indiana is kivette az általános iskola alsó tagozatos tantervéből az kézírást tanító órákat. Ezekben az államokban a diákok a kézírás helyett is gépelést tanulnak majd.


Bár első hangzásra furcsának tűnik a kézírás helyetti gépírás oktatása, az biztos, hogy mindkettő mellett vannak érvek. Az előbbi nélkül ma még elképzelhetetlennek tartjuk a világot, a második viszont sok esetben praktikusabb tudást jelenthet.

Szponzorált hirdetések

Már a kézírást is lefordítja a Google

Mostantól olyan írásjeleket is lefordíttathatunk a Google Fordítóval, amelyeket hagyományos billentyűzettel nem tudtunk volna begépelni.

Már a kézírást is lefordítja a Google
Már a kézírást is lefordítja a Google

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
kézírás
gépírás
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Kézírást és/vagy gépírást kell tanítani?" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál